1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

S3 speed limited to 155 ?

willmac Jan 3, 2010

  1. willmac

    willmac Member

    329
    0
    16
    I note that the speed is limited to 155 mph on all documentation for the new S3. How is this done ? And what do you need to do to be able to disable this ? I know that 155 would be more than quick enough for me but I am just curious.....:confused:
     
  2. wesley

    wesley Giac Extreme+!! Lovin it

    350
    23
    18
    A remap removes the limiter i think! Certainly did on mine.
     
  3. willmac

    willmac Member

    329
    0
    16
    Thanks Wesley,
    Yes i was just curious and thought that may be the case. I note you have a Giac hammer map, I am new to Audi and so am just getting familiar with the various remap options. I note you are up to 330bhp, is that just a 1 stage upgrade ?
     
  4. Splathead

    Splathead Active Member Team Estoril VCDS Map User Audi S3

    250
    88
    28
    Yep, the S3 is electronically limtied to 155mph (always showed as about 170 on the analogue speedo and 168 on the digital speedo on mine).

    It was always a surprise to me how quick the 100 to 155 dash was - I will have to try it again post remap!!
     
  5. paddy

    paddy Audi=No fault code, no idea

    5,152
    133
    63
    Just dont do it on the public roads then.
     
  6. beanoir

    beanoir Large Member

    2,171
    30
    48
    unless it's of the German variety....
     
  7. Staz

    Staz is a retronaut Staff Member Moderator VCDS Map User

    6,206
    64
    48
    I got 179 displayed on my speedo on the autobahn after I bluefinned it.

    [​IMG]
     
  8. beanoir

    beanoir Large Member

    2,171
    30
    48
    :hubbahubba:
     
  9. anton2015

    anton2015 Member

    178
    0
    16
    Thats like porn ...
     
  10. david_phillips95

    david_phillips95 Member VCDS Map User

    504
    2
    16
    three white knuckles hangin on for dear life :laugh:
     
  11. PaulAr

    PaulAr S3 (8P)

    4,073
    186
    63
    Cool.

    Did you have a GPS device to confirm what the `actual` speed was?

    Paul
     
  12. 10blazin

    10blazin HYPERDRIVE NEEDED

    3,301
    6
    36

    I was laughing at this staz very funny i would like to try it me think's , I need an s3
     
  13. MR ANGRY

    MR ANGRY Guest

    0
    0
    0
    Dont mean to be funny, & dont shout me down ( again). I like what i see. However you must be nuts to post anything like that on a forum. I hope for your sake that you were where you said you were. The bizzies have date, time & speed on photo, courtesy of yourself. They only need your mobile number to track your exact location at that exact moment, if it was in this country. Your nicked!
    There are several case histories from you tube in similar circumstances that have resulted prosecution.
    Dont suppose anyone would be that silly though.
     
  14. AuldReekie

    AuldReekie Member

    770
    2
    18
    ^^^ You missed an important word in his post. This really was the Autobahn. Makes a change I know. Edit to add: Paul he was running three GPS I think, but I can't remember the actual speed; I am sure Staz will fill in the blank in a bit. He also has a vid on YT of this run.
     
    Last edited: Jan 3, 2010
  15. mitch78

    mitch78 Active Member

    2,350
    4
    38
    There's a slight flaw to your group of evidence. Who says his mobile was in his pocket at the time? Who says it's him driving? Who says it's his car in the photo?

    So if I post this photo, am I at risk of being prosecuted for doing 200mph in my Corvette?

    [​IMG]
     
  16. paddy

    paddy Audi=No fault code, no idea

    5,152
    133
    63
    Yup...no corvette ever did 200....Call the fraud squad !
     
  17. Splathead

    Splathead Active Member Team Estoril VCDS Map User Audi S3

    250
    88
    28
    Of course not.. :sly:
     
  18. paddy

    paddy Audi=No fault code, no idea

    5,152
    133
    63
    This is the best i could manage..
    155 at 2000rpm in cruise :)
    [​IMG]

    and its still showing 36mpg !
     
  19. S.

    S. Well-Known Member Team Ibis TFSI Owners Group Audi S3 quattro Manual

    1,975
    537
    113
    they have limit on 155??? didn't know that. i did with mine way over that and only mod at the time was forge CAI. maybe my car is a big fat liar!
     
  20. beanoir

    beanoir Large Member

    2,171
    30
    48

    Now that would be ballsy on an A-road!! haha
     
  21. gaz_aot

    gaz_aot New Member

    16
    0
    1
    hands cooly placed at the bottom of the steering wheel:busted_cop:
     
  22. paddy

    paddy Audi=No fault code, no idea

    5,152
    133
    63
    Actually..hands cooly holding the camera. Knees holding the steering wheel....:w00t:
     
  23. mitch78

    mitch78 Active Member

    2,350
    4
    38
    Despite their claims, Audi's limiters are not at 155mph. Not on standard S3s or RS6s anyway.

    (I'm talking about actual speed too, not displayed speed)
     
  24. beanoir

    beanoir Large Member

    2,171
    30
    48
    When you buy a new RS car from Audi you can opt to have the limiter increased to 174mph by them these days I believe...
     
  25. mitch78

    mitch78 Active Member

    2,350
    4
    38
    This was one of the first RS6s and was only a few weeks old with no mods, don't know if they offered the higher limiter back then, but if they did, they were still getting it wrong. ;)
     
  26. willmac

    willmac Member

    329
    0
    16
    Can't wait to change up to the S3....... I'd forgotten how much fun and banter a performance car can bring looking at these posts ! I am afraid the 2.0 TDi , as good a car as it is, does not evoke the same passions.

    Hope to be able to get that needle dancing in the red zone on the Autobahn very soon :)
     
  27. HotboxDeluxe

    HotboxDeluxe automatic

    1,134
    6
    36
    ZR1 :salute:
     
  28. consilio

    consilio Up the owls!

    666
    3
    18
    Ive had mine up to 165Mph, and it has not been chipped. Not quite sure why that would be the case as the limiter should have kicked in
     
  29. HotboxDeluxe

    HotboxDeluxe automatic

    1,134
    6
    36
    Combination of a generous limiter and a generous speedo? Mine goes up to 165 too :laugh: totally different car, but supposedly limited to 155 as well
     
  30. dc240969

    dc240969 Member VCDS Map User

    925
    4
    18
    Audi salesman told me the exact thing.
     
  31. beanoir

    beanoir Large Member

    2,171
    30
    48

    Everybody knows RWD cars have really inaccurate speedos... ;)
     
  32. HotboxDeluxe

    HotboxDeluxe automatic

    1,134
    6
    36
    Just like everybody "knows" that they're **** in the wet :p
     
  33. Staz

    Staz is a retronaut Staff Member Moderator VCDS Map User

    6,206
    64
    48
    Sorry for the late reply guys, I have been a little busy. Yes Mr Angry the video was actually captured on the autobahn. You can see that it is from the video:



    I also had a Garmin Streetpilot 330c which displayed 168mph and a Garmin eTrek H GPS which said 165mph.
     
    Last edited by a moderator: Aug 15, 2014
  34. HotboxDeluxe

    HotboxDeluxe automatic

    1,134
    6
    36
    You irresponsible git, someone could die* :laugh:

    :eyebrows:

    *everyone does, eventually
     
  35. jojo

    jojo Looking for Boost! Staff Member Moderator Team Daytona Audi S3 quattro Audi A6 Audi Avant Owner Group

    28,845
    3,503
    113
    Loving the "COME ON, GET TO 180 YOU BARSTEWARD" bit! :)
     
  36. beanoir

    beanoir Large Member

    2,171
    30
    48
    Staz, my heart was pounding just watching that video!
     
  37. Staz

    Staz is a retronaut Staff Member Moderator VCDS Map User

    6,206
    64
    48
    It was stable as anything. Yeah I had to concentrate on the tiniest steering adjustment but the car felt totally planted [​IMG]
     
  38. mitch78

    mitch78 Active Member

    2,350
    4
    38
    Surprising how stable they feel at high speeds, isn't it?

    One of my favourite images:

    [​IMG]
     
    Last edited: Jan 4, 2010
  39. Staz

    Staz is a retronaut Staff Member Moderator VCDS Map User

    6,206
    64
    48
    I did top speed runs in my 2.0TQ and my CTR before that and both felt a bit dodgy above 140. In the S3 you can't even tell how fast you're going. I've been above 150 many-a-time with my misus in the car and she never bats an eyelid!
     
  40. S3EDDIE

    S3EDDIE Member

    48
    1
    6
    I've seen one doing 302kph (187mph) on the net, must be a true 170+ then. I thought the speedo would be miles out at that speed its less than 10% (6.1%) The 302 vid shows it revving past 7k, what is the actual top speed on the limiter does anyone know? Also would a Revo map (1,2, or 2+) raise the standard rev limit at all?
     

Share This Page