1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

S3 Secondary Water Pump

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Stevofoz, Sep 16, 2013.

  1. Stevofoz
    Offline

    Stevofoz New Member

    Joined:
    Aug 28, 2013
    Messages:
    28
    Likes Received:
    12
    [Sep 16, 2013]
    Hi all,

    I have just been searching through the forum but have been unable to come up with a conclusive answer to my question, hopefully someone can help?

    Should it be obvious that the electric water pump is on after switching off the engine? I can't hear anything from mine and wondered if there is a way to test the unit or if it is 'whisper quiet'!
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 19, 2014]

  3. <tuffty/>
    Offline

    <tuffty/> Badger 5 Edition Staff Member Moderator

    Joined:
    Sep 14, 2008
    Messages:
    15,916
    Likes Received:
    1,334
    [Sep 16, 2013]
    It will be obvious if its on... runs for 10mins or so after the engine is turned off... check the fuses on top of the battery as they corrode... one on the left as you look from the front of the car is the fan/coolant pump control fuse

    <tuffty/>
    #2
  4. Stevofoz
    Offline

    Stevofoz New Member

    Joined:
    Aug 28, 2013
    Messages:
    28
    Likes Received:
    12
    [Sep 16, 2013]
    Thanks again Tuffty, will have a look this evening.
    #3
  5. Stevofoz
    Offline

    Stevofoz New Member

    Joined:
    Aug 28, 2013
    Messages:
    28
    Likes Received:
    12
    [Sep 16, 2013]
    Ok, so the fuses are all intact but at some point in its life someone has put an amp or some such in it as it has a large red power cable running from the far right terminal all the way to the boot. It has had the inline fuse removed so is not live but should there be something else connected to that terminal and could that be the reason why the electric pump is not working?
    #4

Share This Page