1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

S3 Sat-Nav Preouts?

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by DeckedS3, May 22, 2008.

  1. DeckedS3

    DeckedS3 Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    714
    Likes Received:
    166
    Hi,
    Can someone tell me if the upgrade Sat-Nav on the new S3 has any preouts to attach an amp?
    Many Thanks
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. Issac Hunt

    Issac Hunt Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jan 6, 2007
    Messages:
    1,162
    Likes Received:
    1
    The current sat-nav unit doesnt have any pre-outs. Facelift might be different though, but I doubt it.

    It does have line level outs, so you can add RCA's without too much hassle.
     
  4. PetrolDave

    PetrolDave Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    83
    AFAIK line out = pre-out!
     
  5. Issac Hunt

    Issac Hunt Active Member
    VCDS Map User

    Joined:
    Jan 6, 2007
    Messages:
    1,162
    Likes Received:
    1
    Of course, but a lot of people take pre-outs to mean a direct connection for an RCA lead to feed your amps.
     
  6. PetrolDave

    PetrolDave Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    83
    I though that was called RCA-out?
     
  7. DeckedS3

    DeckedS3 Active Member

    Joined:
    Apr 27, 2008
    Messages:
    714
    Likes Received:
    166
    OK, So i've ordered the car with the Bose sound upgrade, anyone know how the Bose amp connects to the Sat-nav? or if the Bose amp has a pre-out?

    thanks
     
  8. JohnS3

    JohnS3 Active Member

    Joined:
    Oct 21, 2004
    Messages:
    3,028
    Likes Received:
    2
  9. JohnS3

    JohnS3 Active Member

    Joined:
    Oct 21, 2004
    Messages:
    3,028
    Likes Received:
    2
    Although I seem to remember that the voltage levels found are lower than a normal pre-out.
     
  10. PetrolDave

    PetrolDave Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    83
    The RNS-E has 4 pre-outs for LF, LR, RF & RR plus a signal ground and an Amp Enable pin.

    The pre-outs are 1V level IIRC, not the more common 4V.
     

Share This Page