1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

S3 running lean...

Freeman_1986 Dec 12, 2013

  1. Freeman_1986

    Freeman_1986 Member

    169
    21
    18
    As title. The garage told me the vacuum hose has split. Which hose would it be specifically that is causing it to run lean? I want to order one off eBay and change it myself. Thanks
     
  2. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow... Staff Member Moderator Audi S3

    21,879
    4,202
    113
    Any of them tbh... its a bit of an open question mate..

    Typically though its the PCV ones that split... you are going to have to find out which one from the garage dude... the pipe should have a part number on it and are generally only available through dealers

    You could of course take advantage of this and do a PCV delete getting rid of most of those pipes and simplifying the whole system...

    There is a how to in the FAQs sticky on this...

    On the later AMK/BAM S3's the PCV pipes look like this...
    [​IMG]

    Can't remember off hand if the APY's are similar

    <tuffty/>
     
  3. badger5

    badger5 www.badger5.co.uk Site Sponsor

    9,602
    2,060
    113
    one to fpr?

    garage did'nt tell you which one then?
     
  4. Freeman_1986

    Freeman_1986 Member

    169
    21
    18
    No. I did ask but he said they'd have to have it back in to tell me. Think they were trying to get me to fork out the 100 odd quid to get it done by them. Will probably go for the delete, will look into it when I get home later. Cheers guys.
     

Share This Page