1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

S3 Running issue...

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Lordloverocket, May 11, 2013.

  1. Lordloverocket
    Offline

    Lordloverocket S3 Newbie

    Joined:
    Mar 23, 2013
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    [May 11, 2013]
    Having a bit of a nightmare with my S3 :(

    Recently had the top end rebuilt after finding second gear rather 4th. Spat the cam followers off with minimal damage. Anyway, had the head stripped and rebuilt and picked car up on Thursday. Car seemed to run fine, albeit a touch laggy and flat at the top end. Anyway, 15 miles ish into having the car back the CEL light came on. I've had a Snapon Diagnostic machine plumbed in to find it give fault code P000A. Something to do with the intake cam adjustment valve operating too slow. We cleared the code and now the car is really really flat...ie feels like NO boost even though you can hear turbo spool up. CEL light is yet to come back on.

    Anyone any ideas? Would replacing the valve cure this problem? Any help greatly appreciated
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 15, 2014]

  3. wuta3
    Offline

    wuta3 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    1,100
    Likes Received:
    341
    [May 11, 2013]
    Fook.
    #2
  4. Lordloverocket
    Offline

    Lordloverocket S3 Newbie

    Joined:
    Mar 23, 2013
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    [May 11, 2013]
    I know. VERY VERY lucky. Is the N205 valve prone to failing? If it has been removed etc, would it need recalibrating or something?
    #3
  5. coreythorny
    Offline

    coreythorny Member

    Joined:
    Mar 8, 2013
    Messages:
    428
    Likes Received:
    69
    [May 11, 2013]
    Ouch, sorry to hear mate.

    Where did you get the work done? Surely they warrant their work?
    #4
  6. Lordloverocket
    Offline

    Lordloverocket S3 Newbie

    Joined:
    Mar 23, 2013
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    [May 11, 2013]
    Sports Tech in Ilkeston. I'm 90% sure it's the valve being faulty and needing to be replaced. I'm going to get them to check timing and plug in to it next Saturday. If timing ok, will replace valve and see if that sorts it
    #5
  7. wuta3
    Offline

    wuta3 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 1, 2012
    Messages:
    1,100
    Likes Received:
    341
    [May 11, 2013]
    Yea not sure i'd ever feel the same about a car that had its top end mashed, wouldn't take it on a tour of Europe let's say lol
    #6
  8. Lordloverocket
    Offline

    Lordloverocket S3 Newbie

    Joined:
    Mar 23, 2013
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    [May 11, 2013]
    I'm with you on that one. Car will be used as part ex when the new S3 is released anyway :D Just waiting on that phone call :)
    #7
    wuta3 likes this.

Share This Page