1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

S3 question...any ideas?

S3 NPD Mar 24, 2010

  1. S3 NPD

    S3 NPD New Member

    19
    0
    1
    got an x reg S3 and wen engine is turned off you hear a sound from engine, been told its like a turbo timer that keeps pumping the oil round for a few mins..but recently noticed its not doing it anymore? is this a bad thing??? any ideas?
     
  2. <tuffty/>

    <tuffty/> Badger 5 Edition...Its all about the flow... Staff Member Moderator Audi S3

    20,348
    3,494
    113
    Its the after run pump and it pumps water not oil my friend...

    It not working is an issue tbh... Its not an uncommon problem and from what I have read it can be anything from a fuse to replacing the pump (obvious really and not much help... soz)

    Start with the obvious, fuse and work back from there.. Not sure if its one of the fuses on top of the battery or one in the cars fuse box..

    <tuffty/>
     
  3. S3 NPD

    S3 NPD New Member

    19
    0
    1
    ahh cheers mate, will check the fuse then go from there! :icon_thumright:
     
  4. rossbrownlee

    rossbrownlee Ross_S4

    719
    0
    16
    I think it is fuse 16.
     
  5. S3 NPD

    S3 NPD New Member

    19
    0
    1
    checked fuse and its fine, had a read up on the after run pump, apparently only kick in if temp reaches 110 c. so will have to do a few experiments to see if it is broken.
     

Share This Page