1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

S3 Problem :(

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by StevoS3, Sep 17, 2009.

  1. StevoS3
    Offline

    StevoS3 Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    217
    Likes Received:
    0
    [Sep 17, 2009]
    Hey all, Need some help... Ok 5 days ago coming back from work, was pulling out and car really struggled to pull and sounded like bag of s*** and engine management light came on, pulled over and phoned a tow home. Got the mechanic next door to have a look and found that the 1st coil pack went. So 3 days ago got the new coil pack fitted and started working sound so I went for a spin so it could work out the engine manage etc (Breaking no speed limits) and was all cool for the day. So next day I've been driving about bits n bobs thru the day and I gave it a good hard burst from second gear rolling out a junction, got to about 4/4half RPM and it really sortov badly splittered, and kinda cut power a bit ( really hard to explain ) it didnt happen bad i just thought it was sumthing pinging about underneath the car as I could hear a strange sound from under the car as it happened, I carried on accelerating and got into high revs of 3rd and it done it again but worse and engine management light started flashing, as soon as i stopped accelerating it stopped and the light went off. I just thought it had something to do with the new coil pack bedding in. Next day it done it again and worse and now quite worried. No problems whatsoever unless I power hard. Mechanic
    says he's pretty sure its not another coil pack as it doesn't so much sound like misfiring n he's gonna grab the diagnostics from his work first chance he gets.

    Anyone else had this problem or along these lines? OR IDEA'S!?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 18, 2014]

  3. Westy
    Offline

    Westy Double Dark Side! Diesel & 8P

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    17,297
    Likes Received:
    971
    [Sep 17, 2009]
    I thought that when the engine management light came on it stayed on until the car is reset! Was the light you saw definietly the engine management light and not the ESP light?
    #2
  4. StevoS3
    Offline

    StevoS3 Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    217
    Likes Received:
    0
    [Sep 18, 2009]
    yeah definitely 100%... :3sadwalk:
    #3

Share This Page