1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

S3 - No Radio reception

Discussion in 'In-Car Entertainment' started by mikes3, Mar 10, 2010.

  1. mikes3
    Offline

    mikes3 Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    [Mar 10, 2010]
    Hi all.

    2003 Audi S3

    Removed the original double din stereo and installed a JVC nav system - everything works fine power wise. Problem is I have no radio reception (FM or AM/MW).

    In the wiring loom from the car is the male aerial plug, and attached to the aerial cable is another plug, brown colour, kind of a 90 degree angle. I have done some digging around on the net and seem to think its a Fakra connector.

    Can someone shed some light on this for me ? Do I need an adapter to get the FM signal to my new head unit ?

    Thanks in advance.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 29, 2014]

  3. AndyMac
    Offline

    AndyMac Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    32
    [Mar 10, 2010]
    You probably have both ISO & Fakra.You just need an ISO antenna adapter to feed power to the aerial amp:
    http://www.caraudiodirect.co.uk/iso-active-aerial-adaptor.html

    Without this there is no power going to either aerial amp which is why there's no reception. The flying lead needs to be connected to the power antenna lead on the JVC.
    #2

Share This Page