1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

S3 No boost

Jacko4130 Oct 21, 2010

  1. Jacko4130

    Jacko4130 Goodie Gum Drops

    848
    1
    16
    Hi Guys

    Had my S3 remapped 3 months ago, since then its been nothing but trouble, have had to replace turbo intake pipe, breather hose left of inlet manifold, breather hoses underside of inlet hose, mass air flow meter. Finally got it running at full boost last night after the inlet breather hoses got replaced.

    Can to the car this morning and have no boost at all, turbo is not spooling, it was fine when it got parked up last night. Had a quick look while on route to work this morning but cant see any hoses leaking. Scanned the car and its come up with a DV fault.

    Question, If the DV was buggered would that stop it boostng?

    How do i tell if the N75 valve is working?

    Car is a 225 BAM

    Cheers Jacko
     
  2. s3dave

    s3dave TFSI Hybrid Supporter

    10,110
    736
    38
    get it scanned mate...could be anything
     
  3. Jacko4130

    Jacko4130 Goodie Gum Drops

    848
    1
    16
    Its not putting up any codes apart from DV, First thing i did was scan it with a code reader. Can DV Failure cause no boost?
     
  4. Sandip

    Sandip Well-Known Member Team Nogaro Blue

    2,448
    91
    48
    Remove the T.I.P and just check if the turbo is turning free
     
  5. Jacko4130

    Jacko4130 Goodie Gum Drops

    848
    1
    16
    Turbo spins fine, has a little play in shaft but nothing major, would think its a vac hose or DV problem. So can anyone tell me if DV is dead would i suffer from no boost?

    cheers
     
  6. Lee172

    Lee172 GT3071

    430
    3
    16
    Why dont you take your dv off and check it. If you push the piston up and put your finger over the vacuum the piston should stay up, when you let go it should go down. This is what some one on here told me the other day. check thread 'Why forge 007p'. I checked mine and it when down half way so dont know if i have a leak or not?
     
  7. Jacko4130

    Jacko4130 Goodie Gum Drops

    848
    1
    16
    All sorted now, Turned out nothing to do with the DV.
     
  8. s3dave

    s3dave TFSI Hybrid Supporter

    10,110
    736
    38
    ?? come on then....lol
     
  9. JamJay

    JamJay Member

    188
    2
    16
    Lol I love threads like this. I have an issue with my car and Google throws up all of these threads but no-one concludes lol.
     
    antwon likes this.
  10. S3 Paul

    S3 Paul Well-Known Member Regional Rep

    2,825
    107
    63
    Yes . lovely, use the forum to search for threads that help... but when you find it to be something not covered....
    Leave us all hanging
     
  11. antwon

    antwon New Member

    6
    0
    1
    i got the same problem.. Got in my car earlier n no boost atall. switched my engine off. n back on now its fine :s??. Any ideas??
     
  12. Westy

    Westy Well-Known Member

    17,443
    1,103
    113
    Your car has thrown a fault that's triggured soft limp mode, this puts the car down to 6psi of boost max. By turning off the car and on again it will clear the limp mode until the fault gets flagged again.

    It will be difficult to determine what the problem is unless you get your car scanned with VCDS.
     
  13. antwon

    antwon New Member

    6
    0
    1
    Ok thanx for that w3sty! So were do i get it scanned?? Is it just a diagnostic?? :s
     
  14. antwon

    antwon New Member

    6
    0
    1
    Oh and i was told it could be the air flow metre... Is that pos?
     
  15. Westy

    Westy Well-Known Member

    17,443
    1,103
    113
    Last edited: Jul 18, 2011
  16. antwon

    antwon New Member

    6
    0
    1
    LOL!! ok thanx for your help mate. :)
     

Share This Page