1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

S3 is back :)

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by MarkyS3, Oct 4, 2012.

  1. MarkyS3
    Offline

    MarkyS3 Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    [Oct 4, 2012]
    Got the S3 back today, feels alot better now actually boosts, sounded very quiet when i first picked it up and the further i drove and the harder i drove it, it started to sound like it was blowing when you come onto boost, Turbo is quite loud when it spools up is this normal? has a Forge DV and a Cone Filter.....
    I dont think it is blowing but just kept getting louder until it really sounds like its boosting and got faster aswell, maybe ECU was adjusting as turbo hasnt worked right for a long time id imagine.
    Another thing when your holding a certain revs cruising at one speed it seems to feel like its stuttering, so very slightly, no stuttering through boost, also is it me or do the 210bhp ones not feel overly fast standard? my brother has a 1.9 16v E36 BMW with 140bhp and he did put his foot down before me and i missed 3rd gear but he was almost keeping up...lol

    Water leak appears to have gone fingers crossed.

    Also previous owner said it has R32 front brakes can anyone tell from this pic....

    [​IMG]

    Once i get some cash up together will get it plugged in.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 17, 2014]

  3. colicabcadam
    Online

    colicabcadam Guest

    [Oct 4, 2012]
    any logs ? they'd help to be honest, a 140 rwd shouldn't be able to keep up with an awd 210, specially at higher speed when weight counts less
    #2
  4. MarkyS3
    Offline

    MarkyS3 Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    [Oct 4, 2012]
    I agree as i hit 3rd i really started to go then..
    #3
  5. MarkyS3
    Offline

    MarkyS3 Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    [Oct 4, 2012]
    Anyone able to shed any light on the above issues?

    The misfiring has come back now, only on full throttle it starts misfiring or hesitating and also as mentioned it misses slightly when holding a steady revs....
    #4
  6. Vex182
    Online

    Vex182 Guess what I drive...

    Joined:
    Apr 23, 2012
    Messages:
    933
    Likes Received:
    59
    [Oct 4, 2012]
    Could been a vac leak or a coilpack dead? Get plugged in!
    #5
  7. MarkyS3
    Offline

    MarkyS3 Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    [Oct 4, 2012]
    Ok will do, could it be anything serious tho or a cheap fix?
    #6
  8. Vex182
    Online

    Vex182 Guess what I drive...

    Joined:
    Apr 23, 2012
    Messages:
    933
    Likes Received:
    59
    [Oct 4, 2012]
    Coilpack is not to expensive, I think about £60-£80 last time I replaced one. If a boost leak then it could be free if its just a leaky pipe.
    #7
  9. MarkyS3
    Offline

    MarkyS3 Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    [Oct 4, 2012]
    Ok mate no probs, this the only two causes of a slight misfire?
    #8
  10. dancupra225
    Offline

    dancupra225 Member

    Joined:
    Apr 27, 2012
    Messages:
    605
    Likes Received:
    19
    [Oct 4, 2012]
    coilpack breaking down mate change them and might as well do the plugs as well..... for decent ones
    #9
  11. MarkyS3
    Offline

    MarkyS3 Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    [Oct 4, 2012]
    Thanks Dan, so is that deffo what it will be? will try get it plugged in soon.
    #10
  12. Dani_B19
    Offline

    Dani_B19 Audi-sports own special child.

    Joined:
    Nov 9, 2008
    Messages:
    7,281
    Likes Received:
    90
    [Oct 4, 2012]
    If doing the coils you may as well get some tfsi ones for about £70 from awesomegti.
    #11
  13. MarkyS3
    Offline

    MarkyS3 Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    [Oct 4, 2012]
    Ahh right ok, can anyone confirm brakes? as i said i need to get it plugged in first.
    #12
  14. Kave
    Offline

    Kave Member

    Joined:
    Jun 21, 2009
    Messages:
    158
    Likes Received:
    4
    [Oct 4, 2012]
    The picture is not great, but they look like r32 brakes from this angle.
    #13
  15. MarkyS3
    Offline

    MarkyS3 Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    [Oct 4, 2012]
    Thanks Kave.
    #14
  16. s3dave
    Offline

    s3dave TFSI Hybrid

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10,120
    Likes Received:
    729
    [Oct 4, 2012]
    Have a look at the coil pack wiring, just strip it back a bit and you may see gold...:)
    #15
  17. MarkyS3
    Offline

    MarkyS3 Member

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    192
    Likes Received:
    0
    [Oct 4, 2012]
    Haha will investigate on my next day off :)
    #16

Share This Page