1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

S3 climate control

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Erf, Jun 15, 2012.

  1. Erf
    Offline

    Erf Member

    Joined:
    Oct 11, 2006
    Messages:
    243
    Likes Received:
    5
    [Jun 15, 2012]
    Hi Guys,

    My s3 has the usual story of fading buttons, so I bought a unit off ebay and tried swapping the buttons over. In the process I think I must messed with alignment of one of the buttons because my climate control turns itself on every now and then!

    I've now bought another climate control unit, but it's come off an A4. Looks the same, but does anyone now if the climate control from b5 A4's and 8L s3's are interchangeable?


    cheers.
    Last edited: Jun 16, 2012
    #1
  2. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,906
    Likes Received:
    1,365
    [Jun 15, 2012]
    Only shows for the A4/S4/RS4 of that era mate, but could swap buttons I should think.
    #2
  3. Erf
    Offline

    Erf Member

    Joined:
    Oct 11, 2006
    Messages:
    243
    Likes Received:
    5
    [Jun 16, 2012]
    #3
  4. audia38l1
    Offline

    audia38l1 New Member

    Joined:
    Jun 15, 2012
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    [Jun 16, 2012]
    Just wondering if this climate control is "plug and play" to the exisiting A3 interface? Does it require any Vacom re-programming thou?
    #4
  5. Erf
    Offline

    Erf Member

    Joined:
    Oct 11, 2006
    Messages:
    243
    Likes Received:
    5
    [Jun 16, 2012]
    it would be plug and play, but it's the wrong size.
    #5
  6. feck_on_a_stick
    Offline

    feck_on_a_stick Member

    Joined:
    Dec 13, 2011
    Messages:
    104
    Likes Received:
    18
    [Jun 18, 2012]
    Phew, I nearly bought that unit on eBay, or one very similar.

    The worn climate control buttons are one of the most annoying things about the interior of my S3. There just don't seem to be any full unworn units for sale anywhere and all the ones that do pop up are worn in the exact same places :(
    #6
  7. Erf
    Offline

    Erf Member

    Joined:
    Oct 11, 2006
    Messages:
    243
    Likes Received:
    5
    [Jun 18, 2012]
    They do pop up everynow and then, but normally for over £80. Quite a lot when you want to only change a few buttons.

    The other thing I've noticed is that there are some subtle changes in terms of colour between units. I've swapped my buttons over from an A3's unit and the buttons are darker. Only issue I have is that I can't change all the buttons as some just won't come off (the centre ones around the LCD) so while I now have pristine buttons, they're two different shades :(
    #7

Share This Page