1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

S3 1st gear problem and strange noise....

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by sandwich1987, Sep 2, 2011.

  1. sandwich1987
    Offline

    sandwich1987 Member

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    246
    Likes Received:
    14
    [Sep 2, 2011]
    hi im wondering if any one can help me here...i recently purchased a 02 s3 225bhp and within a week of owning the car im hearing strange noises when i come off and on the accelerator, ive had a look under the car and the engine mount bracket that secures to the subframe is missing one bolt or has sheared and the remainder of the bolt is still in the hole. i was thinking this is what could be causing the noise??. also when moving off in first gear if ur using anymore than 2000rpm as soon the car starts to move the revs die back down to idle along with a deep throaty noise coming from the gear box has anyone gt any ideas? would appreciate any suggestions
    thanks.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 20, 2014]

  3. Gops
    Offline

    Gops 6th gear @7000rpm

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    2,641
    Likes Received:
    286
    [Sep 2, 2011]
    Mmm does it whine when you set off in 1st? As regards to the engine mount bracket, its probably that if your on and off the throttle, but since a bolt is missing your better off changing it.
    #2
  4. sandwich1987
    Offline

    sandwich1987 Member

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    246
    Likes Received:
    14
    [Sep 2, 2011]
    no it doesnt whine, you dont hear anything if you pull away gently at about 1000-1500 revs but as soon as you go above that its as if the clutch assembly is sucking all the power out of the car. ive pulled away at 3000 revs and lifted the clutch but it dips back down to 1000 complete with an odd sounding noise. works fine through every other gear theres n slip or anything.
    #3

Share This Page