1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Running out of steam after 4k?

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Els, Apr 13, 2010.

  1. Els
    Offline

    Els Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    Chaps,

    When giving it some in my S3 the initial oomph isn't too bad but after about 4k it really seems to kind of bog down out of power.

    I have an MTM map at the moment and I standard DV I think, it makes a very loud wooosh noise though.

    I think I have a 007p off my old car somewhere so would fitting that benefit?

    Bar that I have a Milltek system, anything else I should get that won't break the bank big style but give me a bit more oomph?

    Just seems a bit slow if I am honest!
    #1
  2. Welly
    Offline

    Welly VX220 SC Driver :)

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    10,699
    Likes Received:
    117
    Stock item making a loud woosh noise? Have you got a cone filter??

    Anyway, could be that the diaphragm on the standard DV is split - not uncommon.

    Test the 007P and see if it makes any difference. It's a quick and easy test.
    #2
  3. Matt82
    Offline

    Matt82 Active Member

    Joined:
    Sep 7, 2009
    Messages:
    2,366
    Likes Received:
    2
    lots of wooshing sounds could be boost leak? got vagcom or any other diagnosis stuff?
    #3
  4. Els
    Offline

    Els Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    80
    Likes Received:
    0
    I had a poke round and the DV seems to be the standard one, Bosch item isn't it?

    Filter is standard.
    #4

Share This Page