1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rolty's A3 1.8 Turbo build thread

Discussion in 'The Project Room' started by ROLTYA3TURBO, Jun 21, 2009.

  1. SixDegrees
    Offline

    SixDegrees Member

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    [Aug 11, 2009]
    What paint did you use? Your thoughts on it; good, easy to use, worth the money, etc? Thinking of doing mine as the car is all black and could od with a subtle splash og colour

    :)
    #41
  2. ROLTYA3TURBO
    Offline

    ROLTYA3TURBO essex boy :)

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    248
    Likes Received:
    0
    [Aug 11, 2009]
    Search for the thread I made called 'painting engine cover' it was a writeup I done while painting mine.
    There's a local car paint shop I went to to get the azure blue mixed up,the primers and clearcoat I bought where from halfords.easy to use,pretty cheap and readily available :).what colour are you gonna do yours?
    #42
  3. SixDegrees
    Offline

    SixDegrees Member

    Joined:
    Aug 1, 2009
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    [Aug 11, 2009]
    Sorry, meant to say brake calipers. But I'll also check out the cover thread as I might do a wee bit colour inside the engine bay.

    :)
    #43
  4. ROLTYA3TURBO
    Offline

    ROLTYA3TURBO essex boy :)

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    248
    Likes Received:
    0
    [Aug 12, 2009]
    ohhhhhh lol.i used normal hammerite out of the tin with a brush :) cleaned the calipers up with brake cleaner/degreaser wire brush and sandpaper then just brushed it on,1 coat then left to dry,2nd coated when dry and there fine :).just lucky hammerite make a similar colour paint as my car:yahoo:
    #44
  5. Spec
    Offline

    Spec Currently just a Clio owner :(

    Joined:
    Jul 25, 2008
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    [Aug 16, 2009]
    nice this is.
    #45
  6. ROLTYA3TURBO
    Offline

    ROLTYA3TURBO essex boy :)

    Joined:
    May 11, 2009
    Messages:
    248
    Likes Received:
    0
    [Aug 29, 2009]
    well after a few weeks of having the kw 40mm kit on,it's bedded in nicely!only thing that had been bothering me was the gap in between the front wheel and arch,seemed a little too high still,took a good look round and made a few phone calls to kw,and turns out me and my old man had put the springs around the wrong way which is what i thought at the time but my dad werent having it!but anyways it's no biggy,just gotta take it all apart and swap them around!cheers dad:banghead: so that's a job for the weekend!
    also i have been having some temperature issues,as in the temp gauge was showing 65-70 while running then if sitting still would get really hot,so i've got a new temp sender and thermostat and 2 bottles of g12 coolant.got both the stat and sender as i thought might aswell renew the lot and make sure rather than running backwards n forwards for parts.so gonna flush the coolant system and renew the coolant at the same time.so i've got some bits to keep me busy this weekend :lmfao:
    #46

Share This Page