1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rnse sds confusion

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by TimJK, May 4, 2013.

  1. TimJK

    TimJK Member

    Joined:
    May 10, 2011
    Messages:
    434
    Likes Received:
    6
    Hello,

    I have a 2008 s3 originally had a mk1 rnse installed with multi function steering wheel and Bluetooth.

    Have recently installed a new can gateway and rnse mk2 from a 2010 tt.

    I am now wandering how I go about getting sds working.

    The rnse is 'H' model and from searching it seems I code telephone differently but this just stopped the voice button working all together until changed back.

    Is there an updated disc I need? SW 200 is showing on unit.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. jb0o

    jb0o North East Forum Moderator
    Regional Rep Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    2,648
    Likes Received:
    110
    SDS isn't a software hack like the MK1 RNS-E was, its hardware based.
     
  4. TimJK

    TimJK Member

    Joined:
    May 10, 2011
    Messages:
    434
    Likes Received:
    6
    So why does it not work on the H model? I've read it's supposed to work on C and H?

    Does something else need coding?
     
  5. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
    Site Sponsor Gold Supporter VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    28,036
    Likes Received:
    1,393
    Maybe because you havnt rewired the mic, as it appears you didn't have SDS before???
     
  6. TimJK

    TimJK Member

    Joined:
    May 10, 2011
    Messages:
    434
    Likes Received:
    6
    No I haven't rewired anything... I thought the mic was wired correctly if Bluetooth is fitted? What pins need moving and I will take a look to see if they are in the right place. Normal control of the phonebook through mic works.
     
  7. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
    Site Sponsor Gold Supporter VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    28,036
    Likes Received:
    1,393
    Mic has to be rewired to the rns then back out to the BT module, research the forum as its been discussed a fair bit.
     

Share This Page