1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RNSE Problems.

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by a3rider, Dec 19, 2011.

  1. a3rider
    Offline

    a3rider Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Hey guys, im having problems with my RNSe, it keeps saying the CD is unreadable, but its the same cd that worked before, the gps anetna might be gone but that shouldnt mean that my CD isnt readable. Anyone had problems like this let me know, any advice please. Thank you in advance.
    #1
  2. kite
    Offline

    kite Member

    Joined:
    Oct 12, 2007
    Messages:
    678
    Likes Received:
    17
    run a lens cleaner in the rnse
    #2
  3. warren_S5
    Offline

    warren_S5 Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    7,176
    Likes Received:
    2,358
    TDK ones are probably lesser of the evils if you can get one.
    #3
  4. paddy
    Offline

    paddy Audi=No fault code, no idea

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    5,133
    Likes Received:
    122
    Does it play other CD's ?
    #4
  5. a3rider
    Offline

    a3rider Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    i cleaned the cd, it was a little dirty and it made it worse. ill clean the lens tmr and see if that makes a difference.
    #5
  6. a3rider
    Offline

    a3rider Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    no it doesnt, i tried a dvd it wouldnt read it, it wont even eject the cd had to open it and do it manually, even tried with a vagcom. nothing
    #6
  7. a3rider
    Offline

    a3rider Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    no it doesnt, i tried a dvd it wouldnt read it, it wont even eject the cd had to open it and do it manually, even tried with a vagcom. nothing
    #7
  8. paddy
    Offline

    paddy Audi=No fault code, no idea

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    5,133
    Likes Received:
    122
    It will not read DVD's anyway but should play CD's
    #8
  9. a3rider
    Offline

    a3rider Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    it plays cd fine :( wtf is wrong with it. i just got the lense cleaner its cleaning lets hope that works ay, if it doesnt :(
    #9
  10. a3rider
    Offline

    a3rider Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    IT DOESNT WORK :( plays cd, cleaned lens and still wont play navigation disc, recognizes it for a split second then it says unreadable.!!
    #10
  11. Geraldy212
    Offline

    Geraldy212 Sportback owner

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    502
    Likes Received:
    34
    Try and borrow another navigation DVD. It just may be that your current nav DVD has gone to DVD heaven.
    Last edited: Dec 20, 2011
    #11
  12. warren_S5
    Offline

    warren_S5 Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Oct 31, 2007
    Messages:
    7,176
    Likes Received:
    2,358
    Yup, DVD's can pack up. I made a copy of the original on a Vertabim DVD for my old an in about a year it just stopped working. Put the OEM disc in and it was fine.

    Try giving the disc a proper clean up, and if not look for a replacement off the Bay.
    #12
  13. a3rider
    Offline

    a3rider Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    this is a burned version not the OEM i think, maybe if i can just re-burn it will that work?? the disc look fine no scratches or anything.
    what you think.
    #13
  14. a3rider
    Offline

    a3rider Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    the ones of ebay are expensive :( could i just re-burn my cd if its not good? what you recon
    #14
  15. LWNY
    Offline

    LWNY Member

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    161
    Likes Received:
    2
    a burned DVD is darker than a original DVD, thus will be harder to read. Also, alot of other factors like DVD format, brand of DVD+R, etc, all add up to as variables that, if your RNS-E can't read it, doesn't prove anything. But then if it does read the DVD, then you could be in luck. But the best way is to find someone with an original DVD and try it out.
    #15
  16. a3rider
    Offline

    a3rider Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    it worked fine few months ago, ill try reburning it before i get someone else to lend me a original dvd. :( just my luck.
    #16
  17. kite
    Offline

    kite Member

    Joined:
    Oct 12, 2007
    Messages:
    678
    Likes Received:
    17
    a copied DVD is harder for the laser to read, this can cause the laser to fail.
    #17
  18. a3rider
    Offline

    a3rider Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    same would happen if i had burned cds, im sure it wouldnt fail after such a short life, if it did i would be very upset. still not fixed working on the problem tho.
    #18
  19. Harrelson
    Offline

    Harrelson Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    3
    mine gave me the same exact problem. tried cd cleaners etc nothing worked,

    shared story with bro (got similar car). he told me to open rnse and clean the laser with cotton wool. i rubbed the laser with an ear bud and it was black! previous owner of that rnse must have been a heavy smoker. since then its worked flawlessly, calculating routes takes 1-2sec now compared to 5-6 before.
    #19
  20. a3rider
    Offline

    a3rider Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    thank you, i will definelty give that a try, even tho the car was never smoked in and it plays cds fine. but still thank you. willing to try anything. :)
    #20
  21. a3rider
    Offline

    a3rider Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Hey guys just an UPDATE :) spent all that time and effort on cleaning products cleaning it opening the rsn-e, all it needed was a new disc i guess. Because i got a newest version burned of course :) and it works fine. ALL IS GOOD I GOT NAV :) yayayaya thank you all for your advice.
    #21

Share This Page