1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rns-e sound problem

Discussion in 'In-Car Entertainment' started by moag, Jul 5, 2011.

  1. moag
    Offline

    moag she's no d-turbo

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    821
    Likes Received:
    34
    [Jul 5, 2011]
    Fitted my RNS-E last week and it was working perfectly. Then the sound faded out and came back gradually. Took the unit out and now I've lost sound completely. The radio/mp3 plays for like 1 second when I power it on. Any idea what the problem could be?
    Thanks
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 18, 2014]

  3. moag
    Offline

    moag she's no d-turbo

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    821
    Likes Received:
    34
    [Jul 5, 2011]
    Also when the rns-e is connected i hear 2 pops from the speakers every 15 seconds or so
    #2
  4. s8craig
    Offline

    s8craig Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    29
    [Jul 5, 2011]
    Is the MUTE symbol showing in the radio?
    #3
  5. moag
    Offline

    moag she's no d-turbo

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    821
    Likes Received:
    34
    [Jul 5, 2011]
    nope the mute symbol isnt on the screen. I had a search and found a few people had issues with there unit sticking on mute, but i think this is different problem
    #4
  6. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,319
    Likes Received:
    1,229
    [Jul 5, 2011]
    What unit was in before hand, check all your wiring, if using a quadlock adaptor, check pins to make sure nothing is amiss etc.
    #5
  7. moag
    Offline

    moag she's no d-turbo

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    821
    Likes Received:
    34
    [Jul 6, 2011]
    concert 2+ was installed before with no issues. Wiring seems ok, my car came with a quadlock so didnt require any adaptors. I've been driving around with no sound for the past week, really irritating me now.

    The 2 popping noises can be heard even when the unit isnt powered up, maybe its an amplifier issue or something?
    #6
  8. moag
    Offline

    moag she's no d-turbo

    Joined:
    Sep 6, 2010
    Messages:
    821
    Likes Received:
    34
    [Jul 6, 2011]
    bummppppp
    #7

Share This Page