1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rns e sds. Am I missing something?

Discussion in 'Satellite Navigation' started by l33eth, Jun 28, 2013.

  1. l33eth
    Offline

    l33eth Member

    Joined:
    Oct 31, 2012
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    [Jun 28, 2013]
    Been trying to figure out the sds on my rnse and I'm getting a bit confused. The system allows me to make calls and store name tags but there's no sds menu that I can see anywhere and the system won't allow me to change between radio, nav etc, it just says function not available or something similar. Any ideas?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 20, 2014]

  3. jb0o
    Offline

    jb0o North East Forum Moderator Regional Rep Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    2,615
    Likes Received:
    104
    [Jun 28, 2013]
    Ability to make calls etc is called Voice Control, SDS is a completely different thing.

    What RNS-E do you have? MK1 there is a software hack, MK2 is a hardware job. Both also require the re-routing of the microphone too.
    #2
  4. s8craig
    Offline

    s8craig Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    29
    [Jun 28, 2013]
    SDS or Speech Dialogue System is the same a voice control, it's just that there are two levels, BT SDS and full SDS.
    #3
  5. l33eth
    Offline

    l33eth Member

    Joined:
    Oct 31, 2012
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    [Jun 28, 2013]
    I'm guessing that as I only have a phone menu that I only have the basic setup then? It's a mk1 I believe. Oem unit on an 07 plate a4
    #4

Share This Page