1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

rns-e locks ups

Discussion in 'In-Car Entertainment' started by nick1973, Feb 16, 2007.

  1. nick1973
    Offline

    nick1973 Member

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    my rns-e unit somtimes locks up when on mp3 mode anyone else had similar problems
    #1
  2. JamS3
    Offline

    JamS3 Active Member

    Joined:
    Jun 17, 2003
    Messages:
    2,257
    Likes Received:
    0
    Not for me mate
    #2
  3. steve1975l
    Offline

    steve1975l Member

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    595
    Likes Received:
    0
  4. Sinny71
    Offline

    Sinny71 S55 LKS

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    779
    Likes Received:
    0
    It may sound a bit obvous but what exactly is happening when it locks up? More info may help some of the experts identify whats going on.
    #4
  5. nick1973
    Offline

    nick1973 Member

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    is i select cd then source to get to the mp3 somtimes nothing happens for a while then you can press the radio button and it goes to radio but only after a min or 2
    #5
  6. Sinny71
    Offline

    Sinny71 S55 LKS

    Joined:
    Jan 2, 2007
    Messages:
    779
    Likes Received:
    0
    I'm new to RNS-E ownership and haven't tried the card slots yet but seem to remember reading something on here about the RNS having to download the contents of the card before playing them. Though a minute or 2 does seem excessive.
    #6
  7. benw123
    Offline

    benw123 Moderator

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    1,863
    Likes Received:
    1
    That's true, but I think that's only for very large cards - such as the 4GB versions - and even then, I don't think it's several minutes.

    What is on the card? Is it formatted to FAT or FAT32 as well? You might have a problem with the card - try some others to see if it is any different.
    #7
  8. cliveywolves
    Offline

    cliveywolves Member

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    yeh could be your memory cards..... i have 2x 1gb sd memory cards and sometimes it is not instant when i press the function button,, but never locks up and takes no more than 10 secs
    #8
  9. Niknak
    Offline

    Niknak Member

    Joined:
    Oct 17, 2006
    Messages:
    867
    Likes Received:
    0
    Nop never had a lock up problem and I have 2 x 2gb SD cards fully loaded
    #9
  10. nick1973
    Offline

    nick1973 Member

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    simple problem the cd/tv button was not relaseing all the way so was half on half off cleaned it and now its fine
    #10

Share This Page