1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RNS E Help???????

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by marnie2k, Apr 9, 2010.

  1. marnie2k

    marnie2k Member

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    310
    Likes Received:
    0
    hi guys i am looking for some info or maybe link to previous thread on this subject. i have a 2005 55 reg audi a3 2.0 tdi dsg s-line. i am looking at changing ym head unit for a RNS E that i see in a lot of a3's and looks stunning. firstly... is it worth the money that is spent on purchasing it? also what would i need to do to fit? i see that the hazard switch area is different? also is it plug and play straight into the 2 ISO connectors or is there wiring to be done? what exactly do i need to do to fit one to my car? please guys assist me thank you anthony
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. paddy

    paddy Audi=No fault code, no idea

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    5,133
    Likes Received:
    125
  4. marnie2k

    marnie2k Member

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    310
    Likes Received:
    0
    thanks yes it helps a lot but the other question i have to ask is that i have a 55 reg a3 and a single din audi concert .... what do i do about that as i see that that rnse only fits a double din headunit? also does my car have a DIS were the nav will work in the middle of my speedo clocks? thanks
     
  5. scottie123

    scottie123 (●̮̮̃•̃) (●&#
    VCDS Map User

    Joined:
    Oct 4, 2008
    Messages:
    1,972
    Likes Received:
    2
  6. marnie2k

    marnie2k Member

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    310
    Likes Received:
    0
    oh dear oh dear oh dear
     
  7. PH1L

    PH1L Gievf Buckets
    VCDS Map User

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    3,864
    Likes Received:
    39
    its not that bad a job a days work if you take your time, ive done it as has scottie
     
  8. scottie123

    scottie123 (●̮̮̃•̃) (●&#
    VCDS Map User

    Joined:
    Oct 4, 2008
    Messages:
    1,972
    Likes Received:
    2
    Honestly, its not as bad as it looks......
     
  9. marnie2k

    marnie2k Member

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    310
    Likes Received:
    0
    yeah i suppose so ive just spoken to my dad and he is going to help me acomplish it once i get the parts. but that is the question? what exactly do i need to order for audi? i mean what cage do i ask for and any other parts i need?
     
  10. scottie123

    scottie123 (●̮̮̃•̃) (●&#
    VCDS Map User

    Joined:
    Oct 4, 2008
    Messages:
    1,972
    Likes Received:
    2
    NHN on here always has access to parts. I would pm him and ask him if he has any of the bits you need first.
     
  11. marnie2k

    marnie2k Member

    Joined:
    Apr 5, 2010
    Messages:
    310
    Likes Received:
    0
    i will do that but do you not know of the top of your head the parts i need to make the double din conversion?
     
  12. scottie123

    scottie123 (●̮̮̃•̃) (●&#
    VCDS Map User

    Joined:
    Oct 4, 2008
    Messages:
    1,972
    Likes Received:
    2
    Off the top of my head you need a new cage, buttons,cointray and trim panel.

    You also have to cut down your aircon unit or buy a double din one. I cut mine down and it looks no different to a dbl din one

    I will try and dig up the guide I used. It listed all the part numbers you need so you can order them from dealer.

    I got mine from ebay.de though, it may be worth a look on ebay, as often they pop up.
     
  13. scottie123

    scottie123 (●̮̮̃•̃) (●&#
    VCDS Map User

    Joined:
    Oct 4, 2008
    Messages:
    1,972
    Likes Received:
    2

Share This Page