1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RNS-e Bluetooth and iPhone

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Bus5507, Feb 1, 2012.

  1. Bus5507
    Offline

    Bus5507 New Member

    Joined:
    Jan 13, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    [Feb 1, 2012]
    My 2010 a3 came with Bluetooth and also rns-e.i can connect my iPhone through Bluetooth no probs the contacts come up on the dash display but will not come through the rns-e there is also no call list ect the unit does no the phone is connect because if I get an incoming call the name in my contacts is show throught the rns-e as well as the dash display . The playlists from my iPhone are all fine it's just the phone book and call list that are the problem any ideas !!!!
    Last edited: Feb 2, 2012
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 25, 2014]

  3. Bus5507
    Offline

    Bus5507 New Member

    Joined:
    Jan 13, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    [Feb 2, 2012]
    Has nobody any ideas !!!!!!
    #2
  4. Cruiser89
    Offline

    Cruiser89 Advanced In Car Tech Site Sponsor

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    1,487
    Likes Received:
    210
    [Feb 2, 2012]
    The Audi A3 does not have an MMI system. They are only present in A1, A4 upwards.

    I'm assuming you have an RNSe installed in your car? How long have you had the Bluetooth and RNSe? Did you install it yourself? Seems like it hasn't been coded correctly.

    Make sure that your contacts do not have any special characters in as this can sometimes throw things.
    #3
  5. Bus5507
    Offline

    Bus5507 New Member

    Joined:
    Jan 13, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    [Feb 2, 2012]
    I have changed my post new to all this thanks !! Yes it's a RNS-e . I thought they were factory fitted when I bought the car in December but came with no manual so asked at the Audi dealer and they said the Rns-e wasn't factory fitted the previous owner must have put it in .
    #4
  6. VWAddict
    Offline

    VWAddict Member VCDS Map User

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    656
    Likes Received:
    8
    [Feb 2, 2012]
    Retrofitted? Very possibly not coded correctly then. -For phone lists to show up, 'convenience' mode has to be enabled.

    Needs a Vag-Com. See if someone has one near you and will check it for beer.
    #5
  7. djsherif
    Offline

    djsherif New Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    [Feb 3, 2012]
    Convenience mode must be enabled on the RNSE?
    #6
  8. Dannykn9
    Offline

    Dannykn9 "Cruise My Ride" VCDS Map User

    Joined:
    May 14, 2011
    Messages:
    1,118
    Likes Received:
    53
    [Feb 3, 2012]
    When you press the "TEL" button on the RNS-e, if you then press the memory button, top left, you should then have your contacts list, missed/recieved etc.
    #7
  9. Bus5507
    Offline

    Bus5507 New Member

    Joined:
    Jan 13, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    [Feb 6, 2012]
    Thanks got my Rns-e sorted today they weren't code correctly thanks again
    #8

Share This Page