1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

RNS-E and AMI - can't get them to work together

Discussion in 'In-Car Entertainment' started by regmo123, May 22, 2013.

  1. regmo123
    Offline

    regmo123 New Member

    Joined:
    May 22, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    [May 22, 2013]
    Hi, I have fitted a 2012 RNS-E (part no. 8P0 035 193G) into my wife's 2010 A3 cabriolet.

    The car had AMI in place from new but now I've added the RNS-E it can't seem to connect to the iPod - just seems to be stuck trying to read it or
    something.

    Any ideas how I could get it to work?

    Thanks
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 19, 2014]

  3. s8craig
    Offline

    s8craig Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    29
    [May 22, 2013]
    AMI in place from new? are you sure? Without navigation the car would have come with Ipod dock, not an AMI. Easy way to tell the AMI has a cable and a slide out drawer. The Ipod dock just has a built in connector for the Ipod and it slides into it.

    Ipod docks are not particularly good with later Ipods / Iphones
    #2
  4. regmo123
    Offline

    regmo123 New Member

    Joined:
    May 22, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    [May 22, 2013]
    Ah - that might be my mistake. Certainly sounds more like iPod doc. Should that be a problem linking with RNS-E?
    #3
  5. s8craig
    Offline

    s8craig Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    1,562
    Likes Received:
    29
    [May 23, 2013]
    The Ipod dock doesn't work with some Ipod/Iphones at all, some it plays music but doesn't charge and older ones it's fine for both. You should see it under MEDIA as a the 6 CD's. If you have put in an RNS-E and not coded it then it might be showing an AMI that doesn't exist.
    #4

Share This Page