1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Retrofit automatic height adjustment for Bi-xenons

Chielvb May 30, 2009

  1. Chielvb

    Chielvb Member Audi A3

    47
    0
    6
    Ok, checked all the wiring, is correct now.

    I got Dipped beam, high beam, DRL, etc working.
    But not the AFS.

    There seems to be a problem when I want to recode the module 55 xenon range.

    I get unknown fault 78.

    The number for the module is 4F0 910 357 F
    This seems a A6 number to me?!?!?

    Anyone??
     
  2. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    29,576
    1,779
    113
    So the wiring was incorrect afterall, tut tut, lol

    Has the module been initialised on the car, in other words has it got an importer & workshop code in 55 or is it just zero's at the top?

    Can you show me a screen dump of the coding screen of 55 & also the error, are you getting any no subsystem errors?

    I assume you disconnected the old manual height adjustment wiring?
     
  3. Chielvb

    Chielvb Member Audi A3

    47
    0
    6

    I think the xenon range module is the problem, I'm going to try Kufatec to send me an other one.
     
  4. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    29,576
    1,779
    113
    Updates on this mate?
     
  5. Chielvb

    Chielvb Member Audi A3

    47
    0
    6
    Yes, I'm again working on it.

    Now I have replaced the xenon modules at the headlights for the ones with an A at the end. This solves almost all the problems. I can recode them, only one fault, that is: Headlights not adjusted.

    But when I try to adjust them it takes minutes and nothing happens, I think because of Group 002 which says sensors undefined.

    Maybe because the car is lowered?!?! But when I first installed the kit, I had a normal value at Group 002. Lowering has been done before I installed the leveling kit.

    Anyone??

    Log:

    Friday,31,July,2009,17:13:13:09292
    VCDS Version: Release 805.3
    Data version: 20090213

    --------------------------------------------------------------------------------
    --------------------------------------------------------------------------------

    Address 55: Xenon Range (4F0 910 357 F)
    17:13:06 Group 001
    13.9 V Voltage (Terminal 15)
    0.02 s Time Constant
    0.00 m/s^2 Vehicle Acceleration
    0.0 (no units)
    17:13:06 Group 002: Sensors
    Undefined Front Sensor Signal
    Undefined Rear Sensor Signal
    5.0 V PWM Sensors Voltage Supply
    N/A
    17:13:06 Group 011: Sensor Values
    19.9 % Front Sensor Value
    71.7 % Rear Sensor Value
    N/A
    N/A
     
  6. Chielvb

    Chielvb Member Audi A3

    47
    0
    6
    OK, they are working just fine now.

    Set factory settings to default. And everything works.

    NHN thanks for your great help
     
  7. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    29,576
    1,779
    113
    Hey no worries, not sure if I helped that much, what did you actually do in the end so others can benefit from the info.

    Glad all works though, they're cool huh, great mod if done 10 properly.

    My next challenge is fitting the hybrid turbo as mine blew up, joy but learning aswell.
     
  8. Khufu

    Khufu Well-Known Member

    5,704
    31
    48
    :scared2:
     
  9. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    29,576
    1,779
    113
    Its arrived today, so wish me luck as got to remove front of car to take out intercooler to flush it from the oil spilled into system from turbo going pop, joyyyyy, not at all.
     
  10. Finder

    Finder New Member

    19
    0
    1
    Last edited: Dec 5, 2013

Share This Page