1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Retro-fit trip computer??

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by dannyc89, May 22, 2010.

  1. dannyc89
    Offline

    dannyc89 New Member

    Joined:
    May 8, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    [May 22, 2010]
    Just wondered whether you can retro-fit a trip computer between the dials obviously using a new instrument cluster, basically what im sayin is will the wires be there to plug straight in??
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 27, 2014]

  3. PH1L
    Offline

    PH1L Gievf Buckets VCDS Map User

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    3,864
    Likes Received:
    39
    [May 22, 2010]
    im not sure about a straight plug in i think so, you need to find a cluster that matches your car with lower miles though and you would require vagcom / vdcs coding for definate
    #2
  4. jb0o
    Offline

    jb0o North East Forum Moderator Regional Rep Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Feb 2, 2009
    Messages:
    2,619
    Likes Received:
    107
    [May 22, 2010]
    NHN's the guy to speak to as he's running a 09 cluster in a 04 car AFAIK
    #3
  5. scottie123
    Offline

    scottie123 (●̮̮̃•̃) (●&# VCDS Map User

    Joined:
    Oct 4, 2008
    Messages:
    1,972
    Likes Received:
    2
    [May 22, 2010]
    AFAIK it will be a direct swap.

    You will have to either fit/code out washer level sensor as you may not have that wired . It can be retro'd though if you really want it.

    You will also need a new dis stalk to control the dis.

    Immobiliser will need to be coded . Mileage will have to be corrected. Audi can only do mileage correction on new clusters, so if you buy a 2nd hand one, you will have to find another source to get it corrected.
    #4

Share This Page