1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Remote Key battery

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Seizure, May 12, 2004.

  1. Seizure
    Offline

    Seizure Member

    Joined:
    Jan 21, 2003
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    [May 12, 2004]
    Does anyone know what size battery(s) these take? And if there is a procedeure to follow to swap them? i.e. key recoding or only have 30 secs to swap battery etc.

    Also, does anyone know if a flat key battery would affect the immobilser turning off?

    Cheers
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 23, 2014]

  3. Mike.M
    Online

    Mike.M Well-Known Member

    Joined:
    Oct 11, 2003
    Messages:
    1,724
    Likes Received:
    82
    [May 12, 2004]
    Two CR1620 batteries.

    Just change both batteries as normal, as it should not need recoding, but if it does it takes about 2min and is explained in the manual.

    Changed mine before with no probs and no recoding!
    #2
  4. Seizure
    Offline

    Seizure Member

    Joined:
    Jan 21, 2003
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    [May 12, 2004]
    Ahhh, cool. Cheers. Do U need a second key for a recode? I only have one. /ubbthreads/images/graemlins/frown.gif

    Would a flat battery affect why the key can't be scanned by the immobiliser? And therefore Y it can't be started?
    #3
  5. Seizure
    Offline

    Seizure Member

    Joined:
    Jan 21, 2003
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    [May 16, 2004]
    Mine takes a single battery.

    Note: Immobiliser coil doesn't require a battery in the key for the code to be read.
    #4

Share This Page