1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rear wipers stopped working

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by slade777, May 9, 2012.

  1. slade777
    Offline

    slade777 Member

    Joined:
    Sep 15, 2010
    Messages:
    763
    Likes Received:
    0
    As the title says, randomly today the rear wiper decided to just stop. The washer jet still works but the wiper doesn't move a cm.

    Any idea why this will be? I did just Change the wiper blade but surely this wouldn't have caused it? All you do is unclip one and clip in the new one. Put the old blade in and still nothing works! Will give it a VCDS scan later and have booked it in for next saturday. Bit annoying as I have been using it In this weather.

    Cars only 2 years old not good!!
    #1
  2. quattro81
    Offline

    quattro81 All the gear.. No idea

    Joined:
    Feb 15, 2011
    Messages:
    982
    Likes Received:
    1
    I know I'm not being very helpful here, but I haven't used my rear wiper once since I bought the car from new! I've even disabled the auto wipe coming on when you put the car into reverse :) I just hate the mark it leaves on my rear window! :think:
    #2
  3. slade777
    Offline

    slade777 Member

    Joined:
    Sep 15, 2010
    Messages:
    763
    Likes Received:
    0
    Same I hate the mark but in the weather we've been having sitting on the motor way at 80 the spray that comes up it's been coming in useful.

    I have used some gtechniq rain repellant today so hopefully the rain will slide off. It certainly does off the fronts. Never needed to use the wipers on the front really. Only ever on intermittent setting.
    #3
  4. bluequattro
    Offline

    bluequattro Member

    Joined:
    Aug 14, 2008
    Messages:
    412
    Likes Received:
    0
    maybe a silly question m8, have you checked the fuses

    cal
    #4
  5. audicruiser
    Offline

    audicruiser Audi Heaven

    Joined:
    Feb 14, 2010
    Messages:
    1,863
    Likes Received:
    1
    Had to change my rear wiper motor last week. Mine still worked but had loads of play in it and would park itself nearly on the paintwork. I replaced it with part number 8E9 955 711 E at £84 all in from Audi though it should of been £106 but I get discount.

    When I fitted the new one and opened up the old one it was well manky. It looks like the washer fluid literally eats the mechanism but the later motors have been revised to stop this apparently.
    #5
  6. mike foster
    Offline

    mike foster Fossie

    Joined:
    Jan 16, 2010
    Messages:
    3,969
    Likes Received:
    12
    Sorry - have I missed something or is the car still under Audi warranty ?!!!!

    Don't bother scanning it, just take it back !
    #6

Share This Page