1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rear wiper - do they all do this??

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by hooley, Feb 27, 2007.

  1. hooley
    Offline

    hooley Member

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    199
    Likes Received:
    0
    [Feb 27, 2007]
    Ok,

    Turn on rear wiper, the first sweep of the arm from the resting position to the other side of the window is fine, smooth and without a problem.

    On the return the wiper sticks at 1 or 2 points for about a second, then carries on.

    If I use the wash/wipe, the wash doesn't work but the wiping is perfect, over and back without a hitch.

    Is this the motor going? or is it something sticking?

    I know there is a repair kit for the wash mechanism, so that will be done when I get round to it.

    Anyone???
    Cheers
    Jas
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 19, 2014]

  3. rodenal
    Offline

    rodenal Active Member

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    1,992
    Likes Received:
    0
    [Feb 27, 2007]
    The wash will just be a pipe somewhere thats came off, which can be a bastard to find but is simple to fix.

    The blade sticking just sounds like it might be a little dirty.
    #2
  4. hooley
    Offline

    hooley Member

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    199
    Likes Received:
    0
    [Feb 27, 2007]
    New blade - so that rules that out :ermm:

    Good thought though.
    #3
  5. rodenal
    Offline

    rodenal Active Member

    Joined:
    Oct 22, 2006
    Messages:
    1,992
    Likes Received:
    0
    [Feb 27, 2007]
    Thinking about it, mine doesnt come back very smoothly across the window, but it isnt massive jerks either.

    Been like that since i got it 1 n a half yrs ago
    #4
  6. HTC
    Offline

    HTC Active Member

    Joined:
    Jan 11, 2004
    Messages:
    3,413
    Likes Received:
    0
    [Feb 27, 2007]
    Mine did that for a while, then it was fine. Then it did it again for a while, and was fine again. Then it did it some more, then was okay.

    I could go on.
    #5
  7. Craigybaby37_A3quattro
    Offline

    Craigybaby37_A3quattro Member

    Joined:
    Feb 11, 2007
    Messages:
    142
    Likes Received:
    0
    [Feb 27, 2007]
    i had the problem with my back wiper not spraying water and what i done was took the pump out the bottle that holds the water an find which hose went to the back, dissconected it then blew an air line through it an could hear easily where the air was comin from. and it was inside the black plastic casing where thew loom etc goes to the car on the gearbox side of the engine
    #6
  8. jcs356
    Offline

    jcs356 Brum brum

    Joined:
    Jun 14, 2004
    Messages:
    2,684
    Likes Received:
    36
    [Feb 27, 2007]
    #7
  9. portsA318T
    Offline

    portsA318T 'The boat can leave now, tell the crew'

    Joined:
    Nov 13, 2006
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    [Feb 28, 2007]
    The pipe could be disconnected at the back by the arches where the pipe comes from front to back. Thats what mine has done and i'm gonna have to take the CD changer out and the bloody concert Subwoofer to sort it. I only found out it was knackered when the water kept disappearing everytime i filled it and manifested itself on the floor under the left arch.
    #8

Share This Page