1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rear Speakers and Sub not working: test amplifier?

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by StuG808, Mar 3, 2012.

  1. StuG808
    Offline

    StuG808 1.9tdi130 Avant FailWheelDrive

    Joined:
    Feb 8, 2012
    Messages:
    255
    Likes Received:
    8
    [Mar 3, 2012]
    My rear speakers and sub woofer have never worked in my Avant and if I fade to the rear I get no sound. As I think these are all powered by the amp, what's the best way to test if the amp is working? ie, test power to the amp, then test output from the amp (as well as input).

    Also, it's not a Bose system

    Cheers
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 16, 2014]

  3. leshkin
    Offline

    leshkin Speeding in reverse gear VCDS Map User

    Joined:
    Sep 10, 2006
    Messages:
    681
    Likes Received:
    1
    [Mar 4, 2012]
    You're probably better off asking this in the ICE section, but you would also get better answers if you add whether you have an after-market HU or not.
    #2
  4. Cabbyfan
    Offline

    Cabbyfan Member

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    687
    Likes Received:
    16
    [Mar 5, 2012]
    My last A4 saloon had the same problem, amp in the boot had failed. I picked up one on ebay for about 30 quid, 3 mins to fit, jobs a good un.
    #3
  5. Turkster
    Offline

    Turkster Bro.Paul 2.5TDI Quattro Sport

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    2,719
    Likes Received:
    29
    [Mar 6, 2012]
    iv got 2nd hand Audi Amps in my box of tricks if you need one mate! :hi:
    #4
  6. StuG808
    Offline

    StuG808 1.9tdi130 Avant FailWheelDrive

    Joined:
    Feb 8, 2012
    Messages:
    255
    Likes Received:
    8
    [Mar 6, 2012]
    I'll keep you in mind if I decide to get a new amp. I was testing it today, the power from the battery is getting to the amp. Strange thing is that I reckoned I could bridge the connector to the amp (after disconnecting it) and let the head unit power the rear speakers without the amp (just for testing sake) but I couldnt get any of the rears or sub to work. I was using the following diagram and bridging the rears, ie 1 to 20 and 2 to 21, but no sound.

    BTW, it's all standard RNS D/symphony setup.

    [​IMG]
    #5
  7. Turkster
    Offline

    Turkster Bro.Paul 2.5TDI Quattro Sport

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    2,719
    Likes Received:
    29
    [Mar 6, 2012]
    when the amps go, then they go mate, all the tea in china wont help.
    #6
  8. Turkster
    Offline

    Turkster Bro.Paul 2.5TDI Quattro Sport

    Joined:
    Dec 11, 2007
    Messages:
    2,719
    Likes Received:
    29
    [Mar 7, 2012]
    whats the part number on your amp ?
    #7
  9. scott b
    Offline

    scott b Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    1,254
    Likes Received:
    3
    [Mar 9, 2012]
    is it a standard head unit?
    #8
  10. Kyle.
    Offline

    Kyle. Member

    Joined:
    May 31, 2012
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    [Aug 9, 2012]
    Where is the amp located as my rears don't work?
    #9
  11. A7788
    Offline

    A7788 Member

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    162
    Likes Received:
    1
    [Aug 9, 2012]
    This might help, found it last weekend :) Drivers side in the boot..

    [​IMG]

    [​IMG]
    #10
  12. Kyle.
    Offline

    Kyle. Member

    Joined:
    May 31, 2012
    Messages:
    70
    Likes Received:
    0
    [Aug 9, 2012]
    Excellent thanks! What's the red pull thing by the light?
    #11
  13. A7788
    Offline

    A7788 Member

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    162
    Likes Received:
    1
    [Aug 9, 2012]
    Erm.. no idea - it's red, normally means don't do it so wasn't going to pull it lol. Maybe something to do with the fuel?
    #12
  14. A7788
    Offline

    A7788 Member

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    162
    Likes Received:
    1
    [Aug 9, 2012]
    Just to point out, I have a saloon so not sure if it's the same location in the avant.
    #13
  15. demus
    Offline

    demus Fire in the hole !!

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    218
    Likes Received:
    5
    [Aug 9, 2012]
    If the central locking goes tits up, pulling this will unlock your fuel filler cap. Its found behind a circular piece in the boot, the bit that covers the tail light retaining bolt..

    Far as I know anyway.. never had to pull it so far.. just spoke that one up!!
    #14

Share This Page