1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

radio wont turn off with ignation?

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by marv, Jan 3, 2011.

  1. marv
    Offline

    marv Member

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    255
    Likes Received:
    1
    [Jan 3, 2011]
    hi all

    i have a b7 2006 audi a4 tdi, and the radio only turns off manually, not with the ignation, it also doesnt display the radio station in the instrement panal, its just blank where it displays the information, checked all fuses etc all ok, just no ignation live to it but the audis have canbus wiring to tell radio its on off etc any one have any idea what this can be, its a concert single din with bose
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 20, 2014]

  3. marv
    Offline

    marv Member

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    255
    Likes Received:
    1
  4. RMH1A4cab
    Offline

    RMH1A4cab I'm in Cruise control

    Joined:
    Jul 12, 2010
    Messages:
    525
    Likes Received:
    16
    [Jan 3, 2011]
    Has it always done this .

    Seems the head unit is wired to a constant live and not an ignition live.
    #3
  5. marv
    Offline

    marv Member

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    255
    Likes Received:
    1
    [Jan 3, 2011]
    since me owning it it has done this, but all wiring is original to rear of radio, there is a live but no ignation live to it
    #4
  6. tonycb6
    Offline

    tonycb6 Member

    Joined:
    Sep 11, 2006
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    [Jan 4, 2011]
    Hi,my rnse also does the same,where it losses the ability to shut down properly and also stops the display on the dash,the problem started when i fitted a dension 300 ipod kit.The only way I can get this sorted is to unplug the rnse and disconnect the dension and reconnect all back up.My problem is with the dension and is going back.I think the canbus gets confused or corupted.As your car have anything after market connected that may interfere with the canbus?
    #5
  7. marv
    Offline

    marv Member

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    255
    Likes Received:
    1
    [Jan 4, 2011]
    hi there, i havent had anything fitted to mine, its all standard, i have tryed unpluging it and disconected the battery, still no joy with the radio
    #6
  8. benr
    Offline

    benr Member

    Joined:
    Jan 21, 2008
    Messages:
    819
    Likes Received:
    1
    [Jan 4, 2011]
    It sounds like its been fitted from another car.
    I remember people used to get this problem when fitting a HU from a newer car. But I think that was because it was pre/post CAN problem.

    As said above it looks like its wired to perm live, you can swap the perm and the ignition wire and see if that sorts that problem. Not sure about the DIS though.
    #7
  9. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,340
    Likes Received:
    1,231
    [Jan 4, 2011]
    Post your issue on the Ice section as andymac patrols there & he knows this stuff well enough.
    #8
  10. marv
    Offline

    marv Member

    Joined:
    Mar 26, 2009
    Messages:
    255
    Likes Received:
    1
    [Jan 4, 2011]
    thanks will do thaat
    #9

Share This Page