1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Radio resets every now and then

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by A7788, Oct 11, 2012.

  1. A7788
    Offline

    A7788 Member

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    162
    Likes Received:
    1
    [Oct 11, 2012]
    Hi all,

    I've been quiet for a while, which can only mean the car has been going well :)

    I have noticed that the radio seems to reset every now and then. It sounds like when you unplug the power and plug it back in. Never asks for the code though. Any ideas?

    I have checked the obvious loose connections etc, can't see anything obvious.

    Thanks!
    #1
  2. PetrolDave
    Offline

    PetrolDave Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    83
    [Oct 11, 2012]
    If it's the radio that was originally fitted to your car it won't ask for the code even if it loses power as it remembers the VIN and if it matches then it doesn't ask for the code.

    Sounds like a loose power connection to me, tried the fuses as well as the wires?
    #2
  3. A7788
    Offline

    A7788 Member

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    162
    Likes Received:
    1
    [Oct 13, 2012]
    Yes mate, checked fuses as well, all ok as far as I can see. The only time it ever does it is when I park up, and turn the car off. As soon as I remove the key I can hear it resetting. Has never done it while driving.
    #3
  4. PetrolDave
    Offline

    PetrolDave Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    83
    [Oct 13, 2012]
    What do you mean by "hear it resetting"? What happens?
    #4
  5. A7788
    Offline

    A7788 Member

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    162
    Likes Received:
    1
    [Oct 13, 2012]
    I mean that it makes noises like the CD changer is initialising or loading. If I actually unplug the power cable of the unit ans plug it back in it makes exactly the same noises.
    Last edited: Oct 13, 2012
    #5
  6. Artimus
    Offline

    Artimus Shortback

    Joined:
    May 9, 2012
    Messages:
    1,918
    Likes Received:
    393
    [Oct 13, 2012]
    is this an Audi unit? Which one?
    #6
  7. A7788
    Offline

    A7788 Member

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    162
    Likes Received:
    1
    [Oct 13, 2012]
    Yes, original Symphony II unit
    #7
  8. PetrolDave
    Offline

    PetrolDave Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    83
    [Oct 14, 2012]
    Have you been listening to CDs or radio when this happens?
    #8
  9. A7788
    Offline

    A7788 Member

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    162
    Likes Received:
    1
    [Oct 14, 2012]
    Been listening to CD's
    #9
  10. hades-
    Offline

    hades- Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    9,253
    Likes Received:
    597
    [Oct 14, 2012]
    say you was on track 5 on the CD
    when you restart the car does the CD start from where you left it or Track 1 ?
    #10
  11. A7788
    Offline

    A7788 Member

    Joined:
    Aug 4, 2012
    Messages:
    162
    Likes Received:
    1
    [Oct 14, 2012]
    It goes off CD completely. So next time I turn it on it's on radio. If I go to CD then it starts on track 1. Actually thinking about it, when it does it the next time I turn the car on the radio doesn't automatically turn on as usual, so I switch it on then it goes to radio.
    #11
  12. hades-
    Offline

    hades- Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    9,253
    Likes Received:
    597
    [Oct 14, 2012]
    strange
    they usaly come on as you left them
    have a scan see if it comes up with anything
    as above fuses wireing.
    #12
  13. PetrolDave
    Offline

    PetrolDave Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2003
    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    83
    [Oct 14, 2012]
    Is there a fuse on the back of the Symphony II (like there is on the RNS-E)?

    It definitely sounds like it's losing power when you turn the ignition off, but it's strange that it makes the "restarting" noises then too as that suggests it's only a temporary "glitch" loss of power?
    #13

Share This Page