1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Qts replacement key.

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by Chriscooke, Mar 10, 2013.

  1. Chriscooke
    Offline

    Chriscooke Clueless!

    Joined:
    Mar 2, 2012
    Messages:
    430
    Likes Received:
    18
    [Mar 10, 2013]
    My car only came with one key :( is their a cheapish way of getting a new one cut and coded or is it audi only :( I'm thinking of trying hickley valtone but any other options?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 25, 2014]

  3. TrisLC
    Offline

    TrisLC Member

    Joined:
    Feb 26, 2013
    Messages:
    334
    Likes Received:
    1
    [Mar 10, 2013]
    Hi mate, I had one replaced via vw for my mk4 golf. They provided the key and coding for 150 if I remember correctly but that was a few years ago now.

    Can you not buy a blank key, get it cut and programmed in via vagcom?

    Im sure ive seen keys for sale on eBay

    Cheers

    Tris
    #2
  4. griswold
    Offline

    griswold Member

    Joined:
    Jan 25, 2008
    Messages:
    341
    Likes Received:
    5
    [Mar 10, 2013]
    You need the code from the dash to code yourself and a blank transponder.

    Vagtacho can extract the pin code. I got a key cut from ebay via a photo and a blank transponder.
    Just need new fob with the same freq as yours.
    Might be worth getting a price from audi.
    #3
  5. griswold
    Offline

    griswold Member

    Joined:
    Jan 25, 2008
    Messages:
    341
    Likes Received:
    5
    [Mar 10, 2013]
    #4
  6. aragorn
    Online

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,716
    Likes Received:
    332
    [Mar 11, 2013]
    yeh you can do it pretty cheap if your prepared to do a bit of legwork and DIY.

    Get yourself a used fob, two or three button will work fine, ebay is your best bet here, you can get them for around 20quid if your patient. Alternatively, find someone breaking an A4!
    Blade cut to fit as mentioned above.

    Then you'll need vagtacho to pull the SKC from the cluster, and program the new transponder.

    I reused the immo transponder in the used fob when i did mine, it recoded just fine.
    Last edited: Mar 11, 2013
    #5

Share This Page