1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Q7 Management LIght ON but no fault code stored

Discussion in 'VCDS (formerly VAG-COM) forum' started by quattro25years, Sep 30, 2012.

  1. quattro25years

    Joined:
    Mar 26, 2007
    Messages:
    112
    Likes Received:
    7
    Hi,

    The engine management light has come on my Q7.

    its been taken to an Audi main dealer , after diagnostics it was established that the "break switch" needs to be replaced , a part the costs about £10.00

    After this was replaced , the car was started but the engine management light is still ON ,but when hooked up to the diagnostic machine no fault code has been stored.

    Any ideas how the management light can still be on , but no fault stored on the cars computer ?

    thanks in advance


    (will post this in other sections- so every body see this post in case a common problem)

    quattro25years
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. quattro25years

    Joined:
    Mar 26, 2007
    Messages:
    112
    Likes Received:
    7
    ​Hi,

    The engine management light has come on my Q7.


    its been taken to an Audi main dealer , after diagnostics it was established that the "break switch" needs to be replaced , a part the costs about £10.00


    After this was replaced , the car was started but the engine management light is still ON ,but when hooked up to the diagnostic machine no fault code has been stored.


    Any ideas how the management light can still be on , but no fault stored on the cars computer ?

    (Car still with main dealer)

    thanks in advance




    (will post this in other sections- so every body see this post in case a common problem)


    quattro25years
     
    #2 quattro25years, Sep 30, 2012
    Last edited: Sep 30, 2012
  4. NHN

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat
    Site Sponsor Gold Supporter VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    28,331
    Likes Received:
    1,462
    Please do not post in multiple sections, if its a specific chassis or a vcds question, please post in 1 of not both as it attracts potentially multiple replies, which then makes the issue messy as such.

    I would get vcds on the car as some things maybe not visible on vas/odis.

    Do you have anyother symptoms?
     
  5. bearthebruce

    bearthebruce Ross-Tech, LLC

    Joined:
    Jul 4, 2006
    Messages:
    338
    Likes Received:
    18
    No codes stored? Light on? Bad cluster? Only thought I have.

    I agree with NHN - post a scan of the car here to let us have a look.
     

Share This Page