1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PS3 stopped spinning discs

Discussion in 'Video Gaming' started by Dansmith, May 11, 2010.

  1. Dansmith
    Offline

    Dansmith Member

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    461
    Likes Received:
    5
    [May 11, 2010]
    Hello,

    I must have one of the least used PS3's going (only bought it for Gran Turismo 2 years ago..) and went to play it for the first time in about a month and the disc drives won't spin the discs... is there any quick fixes or am i going to have to take it somewhere to get it repaired?

    cheers guys!

    Dan
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 30, 2014]

  3. bengal
    Offline

    bengal Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    537
    Likes Received:
    1
    [Nov 1, 2010]
    I dont think an escort will help with a ps3 that wont spin discs will it now. Unless there good at multitasking.
    #2
  4. NoggyS3
    Offline

    NoggyS3 Member

    Joined:
    Oct 16, 2010
    Messages:
    242
    Likes Received:
    1
    [Nov 2, 2010]
    I had this on my ps3 dude and it wont spin because the bluray laser is fooked!

    Easy to fix yourself. You will need to buy a new bluray reader, around £50. Avoid cheap egay ones :icon_thumright:

    Search on youtube to find videos on how to replace the bluray reader and your up and runing again!
    #3
  5. bengal
    Offline

    bengal Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    537
    Likes Received:
    1
    [Nov 2, 2010]
    Sorry to jump on this thread i have a ps3 that died on me im going to repair it but when i took the motherboard out it looked burnt out and not where they usually go so i need another board. the reason im asking this is i have heard that the bluray drives are paired with the boards and wont work with others so when i get a new board my blu ray drive wont work is this true?
    #4
  6. NoggyS3
    Offline

    NoggyS3 Member

    Joined:
    Oct 16, 2010
    Messages:
    242
    Likes Received:
    1
    [Nov 2, 2010]
    Dude i don't have a clue about the boards.....!? :think: Sorry
    Mine was just the bluray that backed up.

    There is a code on the bluray drive unit "KES-410" something like that. Its to do with the laser. All i know is that you have to get the correct coded bluray drive and it will work :icon_thumright:
    #5
  7. bengal
    Offline

    bengal Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    537
    Likes Received:
    1
    [Nov 3, 2010]
    Thanks mate i thought what i read on the net was a load of b******s they were making out that each individual drive was paired with an individual motherboard so either board or drive would not work on another doesnt make any sense whatsoever. What you have said makes sense though il have to find a board with the same code as my drive i bet its something to do with the models ie 40gb,60gb.
    #6
  8. Lemon S3
    Offline

    Lemon S3 Alex

    Joined:
    Sep 1, 2009
    Messages:
    1,319
    Likes Received:
    9
    [Nov 3, 2010]
    I'm fixing my mates one atm. The one you will most likely need is the KES-400A. Which model do you have? 40gb,60gb,etc,?
    #7
  9. bengal
    Offline

    bengal Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    537
    Likes Received:
    1
    [Nov 3, 2010]
    Its a 40gb so will the number be on the drive and on the board so you know they match? i havnt looked at it in over a month as i bought i new slimline.
    #8
  10. NoggyS3
    Offline

    NoggyS3 Member

    Joined:
    Oct 16, 2010
    Messages:
    242
    Likes Received:
    1
    [Nov 3, 2010]
    The "kes-400a" will be on the bluray drive dude :icon_thumright:

    Mine was a 40gb fatboi aswel

    Not sure whats on the board tho mate, didnt realy look tbh.
    #9
  11. bengal
    Offline

    bengal Member

    Joined:
    Sep 25, 2010
    Messages:
    537
    Likes Received:
    1
    [Nov 3, 2010]
    Nice one now i know what im looking for i can get it fixed.
    #10

Share This Page