1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem!!!!!!

Discussion in 'VCDS (formerly VAG-COM) forum' started by Mickeybhoy67, Feb 6, 2008.

  1. Mickeybhoy67
    Offline

    Mickeybhoy67 Member

    Joined:
    Feb 16, 2006
    Messages:
    45
    Likes Received:
    1
    [Feb 6, 2008]
    My mate has the full version of Vag-com 409.1 but when he's connects it to my car and click option 1 Engine when cannot access the other options.

    Does anyone know this is?

    Cheers in advance
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Nov 27, 2014]

  3. FactionOne
    Offline

    FactionOne Administrator Staff Member Administrator

    Joined:
    May 23, 2004
    Messages:
    3,243
    Likes Received:
    131
    [Feb 6, 2008]
    When you say cannot access the other options, what do you mean? Does it report the part number etc. of the ECU in the top fields and just the buttons at the bottom (recode, adaptation etc.) don't work; or does it fail to read the part number, work-shop code and soft-coding completely?

    I see from your profile it's an A3, but what year?

    Also, I guess this isn't a genuine Ross Tech interface?

    Regards,

    Rob.
    #2
  4. Mickeybhoy67
    Offline

    Mickeybhoy67 Member

    Joined:
    Feb 16, 2006
    Messages:
    45
    Likes Received:
    1
    [Feb 6, 2008]
    Yes it finds ecu part no problem, just can't access the buttons at buttom.

    Its A3 Sport 98

    Is an OBD II I bought on ebay
    #3
  5. Caesium
    Offline

    Caesium My BM is fixed!

    Joined:
    May 26, 2004
    Messages:
    4,879
    Likes Received:
    4
    [Feb 6, 2008]
    You don't get all the features unless you have a licensed version, which I do, and thats about 300 quid
    #4
  6. Mickeybhoy67
    Offline

    Mickeybhoy67 Member

    Joined:
    Feb 16, 2006
    Messages:
    45
    Likes Received:
    1
    [Feb 7, 2008]
    Cheers but my pal has the full version
    #5
  7. Mickeybhoy67
    Offline

    Mickeybhoy67 Member

    Joined:
    Feb 16, 2006
    Messages:
    45
    Likes Received:
    1
    [Feb 7, 2008]
    Has anyone got any ideals

    Any help would be much appreciated!!!!
    #6
  8. bearthebruce
    Offline

    bearthebruce Ross-Tech, LLC

    Joined:
    Jul 4, 2006
    Messages:
    332
    Likes Received:
    17
    [Feb 8, 2008]
    I cannot think of a reason for the behavior you describe other than no communications to the controller. Does the "wheely" thing in the upper right corner continue to spin? This sounds like an issue with the interface. There is no reason for VAG-COM to disable the buttons on the screen unless it is not communicating properly.

    Have you tried to "speak" to any other modules?
    #7
  9. Mickeybhoy67
    Offline

    Mickeybhoy67 Member

    Joined:
    Feb 16, 2006
    Messages:
    45
    Likes Received:
    1
    [Feb 8, 2008]
    Yes the wheely thing spins
    #8
  10. Uwe@Ross-Tech
    Offline

    Uwe@Ross-Tech Member

    Joined:
    Oct 7, 2006
    Messages:
    130
    Likes Received:
    0
    [Feb 15, 2008]
    Try Options -> Start Baud = 9600.

    -Uwe-
    #9

Share This Page