1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem with brake lights on over night and now flat battery.

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by JJ.Foulds, May 18, 2013.

  1. JJ.Foulds
    Offline

    JJ.Foulds Well-Known Member

    Joined:
    Feb 23, 2013
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    167
    [May 18, 2013]
    So the 2nd night of owning my car and i come out the house tis morning to see my brake lights all on and guess what, my car wont start.

    checked all the buttons i cant get them to turn off, they flicker when i close the door but thats all.

    Anyone had this problem? or know ideas what i can check?

    Thankyou,
    JJ.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 22, 2014]

  3. JJ.Foulds
    Offline

    JJ.Foulds Well-Known Member

    Joined:
    Feb 23, 2013
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    167
    [May 18, 2013]
    ok so i slammed my brake pedal and they have gone off, is it a cheap fix to replace the switch?

    JJ.
    #2
  4. leeds2592
    Offline

    leeds2592 When I grow up, I want a 964!

    Joined:
    Apr 26, 2012
    Messages:
    1,349
    Likes Received:
    206
    [May 18, 2013]
    Yep, think they're only about a tenner for the part, then there's just fitting.

    Id still scan it with VCDS before replacing it just to make sure it is the brake light switch which is faulty though.
    #3
  5. OVRA3
    Offline

    OVRA3 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 19, 2012
    Messages:
    1,079
    Likes Received:
    79
    [May 18, 2013]
    Had this myself brake switch defo cheap fix
    #4
  6. JJ.Foulds
    Offline

    JJ.Foulds Well-Known Member

    Joined:
    Feb 23, 2013
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    167
    [May 19, 2013]
    Anyone can link me to the part, as i came back tonight with them on again. i checked when i left the car and they were off and have turned themselves on later on. might this be a diffrent probem?

    Jj.
    #5
  7. JJ.Foulds
    Offline

    JJ.Foulds Well-Known Member

    Joined:
    Feb 23, 2013
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    167
  8. JJ.Foulds
    Offline

    JJ.Foulds Well-Known Member

    Joined:
    Feb 23, 2013
    Messages:
    1,154
    Likes Received:
    167
    [May 26, 2013]
    btw thought id let you know, after a week now, the problem has been fixed.

    Solution - i sprayed switch cleaner ALL OVER THE DAM THING where the mechanical part was.

    thanks for help!

    JJ.
    #7

Share This Page