1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Pro Scan V400 Diagnostic Tool

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B7 Chassis)' started by i_786_i, Sep 7, 2012.

  1. i_786_i
    Offline

    i_786_i Member

    Joined:
    Aug 9, 2012
    Messages:
    61
    Likes Received:
    3
    [Sep 7, 2012]
    IMG-20120906-00191.jpg

    Just purchased this VW/AUDI diagnostic tool to scan my car for any codes.

    It doesn't have the MIL light on, but wanted to make sure that none of the other systems had any fault codes.

    Simple to use - ran a test by removing a switch, which did present an error and then was able to easily erase the error, bringing it back to normal again :)

    Cheap to purchase and great for keeping car in check.
    Last edited: Sep 7, 2012
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 16, 2014]

  3. jjmurphy21187
    Offline

    jjmurphy21187 Tiptronic

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    849
    Likes Received:
    42
    [Sep 7, 2012]
    How much and where from?
    #2
  4. i_786_i
    Offline

    i_786_i Member

    Joined:
    Aug 9, 2012
    Messages:
    61
    Likes Received:
    3
    [Sep 7, 2012]
    I got mine from ebay item number: 120935999839

    Only cost £30+pp and has 1-yr guarantee so that's good for me.
    #3
  5. scotty76
    Offline

    scotty76 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 9, 2011
    Messages:
    1,122
    Likes Received:
    268
    [Sep 7, 2012]
    What year is your car? I'm asking because I was under the impression most of the cheaper scanners don't work with newer CAN-Bus cars but I don't know when this change happened (my car is a '57 plate). I'd love to get one as they are a handy tool to have but can't afford VDCS. :(
    #4
  6. i_786_i
    Offline

    i_786_i Member

    Joined:
    Aug 9, 2012
    Messages:
    61
    Likes Received:
    3
    [Sep 7, 2012]
    2006 B7, not all features are compatible with my model (e.g service reset- but I can do this manually anyhow)

    It says its compatible with 2001+ cars and will be trying it on a few cars and keep you posted, but it reads instantly and does the job.
    #5
  7. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,319
    Likes Received:
    1,229
    [Sep 7, 2012]
    This is not vagcom & you shouldnt badge it as, vagcom is vcds & only available from RT & there distributors/resellers.
    #6
  8. i_786_i
    Offline

    i_786_i Member

    Joined:
    Aug 9, 2012
    Messages:
    61
    Likes Received:
    3
    [Sep 7, 2012]
    Sorry about this, didn't realise VAGCOM was a trademark or similar. It should be corrected now :happy:
    #7
  9. jakeriddler
    Offline

    jakeriddler New Member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    [Oct 14, 2012]
    I just thought (as I just bought one :) ) - does erasing codes mean anything bad, or should they be reset?

    Im worried that if I erase the code it may do more than just reset the problem (in my case turning off the airbag & abs lights)

    Any thoughts welcome :)
    #8
  10. i_786_i
    Offline

    i_786_i Member

    Joined:
    Aug 9, 2012
    Messages:
    61
    Likes Received:
    3
    [Oct 15, 2012]
    Hi, All the erasing does is reset the fault. If the fault remains the error may be displayed again. Shouldn't have any other issues by a simple reset.
    #9
  11. jakeriddler
    Offline

    jakeriddler New Member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    [Oct 17, 2012]
    Thank you for that mate, I wasnt sure if it would do more damage & if the 'erase' was a more serious sticking head in sand solution than 'resetting' (which wasnt an option :)

    Ill see how I get on :)
    #10
  12. Paul1949
    Offline

    Paul1949 New Member

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    [Oct 28, 2012]
    Hi I also have just purchased this scanner, do you or anyone else know what web site you go to to update the unit as the oil reset is not supported for my car everything else works fine. Also who manufactures the ProScan V400 CAN VW/AUDI . I can not find any info at all, plenty places to buy one but no real info
    Thanks
    Paul
    #11
  13. i_786_i
    Offline

    i_786_i Member

    Joined:
    Aug 9, 2012
    Messages:
    61
    Likes Received:
    3
    [Oct 29, 2012]
    #12
  14. Paul1949
    Offline

    Paul1949 New Member

    Joined:
    Oct 28, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    [Oct 29, 2012]
    Many thanks for details, I will email them now
    Paul
    #13

Share This Page