1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

power problem on s3

Smithy23 Apr 2, 2012

  1. Smithy23

    Smithy23 New Member

    11
    0
    1
    hi got a problem with my s3, its the APY engine,
    standard engine other than a remap

    sometime on idle its sounds like its misfiring, and the main problem is its not boosting right, 1st and 2nd gear all good but in 3rd and 4th gear when at 3200rpm it seems to lose alot of power, like if the turbo wasnt working.
    also kicks alittle black smoke.

    first thoughts is boost leak but can see any or hear any, i have had it plugged in but cant find anything there.

    anyone had same problem or help me out before putting money into it

    thanks
     
    Last edited: Apr 2, 2012
  2. s3dave

    s3dave TFSI Hybrid Supporter

    10,110
    736
    38
    Take the turbo inlet pipe off, and feel if the turbo has excessive play, you need to go around all pipe work for splits etc...
     
  3. sportquattro

    sportquattro Active Member

    834
    51
    28
    Check the pipes under the inlet manifold for leaks even very small ones. I had this problem and this sorted it, leak was very small but enough to cause big headaches tracking it down,
     
  4. Smithy23

    Smithy23 New Member

    11
    0
    1
    its had new turbo, so ill look into air leak thanks
     
  5. Smithy23

    Smithy23 New Member

    11
    0
    1
    Drove car early this morning, and in cold weather it seems fine,
     

Share This Page