1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

possible over boosting??

Discussion in 'General Automotive Chat' started by syski999, Feb 28, 2011.

  1. syski999
    Offline

    syski999 Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    55
    Likes Received:
    1
    [Feb 28, 2011]
    Hi all last month i had my 2002 a3 1.8t remapped, they used a custom code by viesu based on a octavia rs map.
    Since the remap i have been really happy with the results!! the car feel so much faster and pulls like it is a different car!! However since the remap i have blown my d.v giving it to much, then on the way to work sunday a give it a bit to much again and blow the intercooler pipe off which make a massive noise and triggered the esp light to come on for some reason? and made the car go extremely slow!! i knew it was a defo boost leak or turbo problem but couldnt see anything out of place i took it to a vag specialist who found the problem straight away and charged me £76 to have the fault codes reset and to put the pipe back on my question is do you think my car is over boosting? and how do i resolve this problem? also i didnt think the 1.8t had an intercooler? the garage just said it was one of the large pipes at the rear of the engine?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 1, 2014]

  3. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,864
    Likes Received:
    519
    [Feb 28, 2011]
    all turbo cars have an ic
    and its very common to have to replace the DV
    i wouldnt worry but if you are get a rr or log via vcds
    #2
  4. syski999
    Offline

    syski999 Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    55
    Likes Received:
    1
    [Mar 4, 2011]
    up date on this problem!!

    last night i was coming home from work and giving it a bit!! 0-70 and the pipe with the metal self locking end that fits onto the intercooler came off again!! once again i have had this refitted and an additional jubilee clip put on!
    On the way to work again today a gave it a little power not to much and the ESP light came on and i loss power!! The pipe did'nt come off this time but i loss half the power and couldn't hear the turbo anymore! i pulled over and switched the ignition off. then restarted the car, it was fine again pulled strong no esp light. My question is has the remap made my car over boost? how do i solve it? and why is the esp light coming on and lossing power is it related?
    #3
  5. syski999
    Offline

    syski999 Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    55
    Likes Received:
    1
    [Mar 11, 2011]
    found out that the maf sensor was faulty and giving false air values, causing it to give to much boost or to little. Also while aceleration hard above 4000rpm the car would hesitate really badly, so i disconnected the Maf and it was much smoother without any issues. Since then i have cleaned the Maf sensor using contact cleaner so far so good i haven't had any problems since!!
    #4

Share This Page