1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Poor Radio Reception

audi lover Jan 31, 2010

  1. audi lover

    audi lover New Member

    13
    0
    1
    Hi all,

    I've recently bought a 52 plate 1.8 A3 and have really poor radio reception.
    The reception is really poor on FM, and non-existant on AM.
    When I do have a signal on FM it can go again if I drive just a foot!
    My car is the post-facelift model (96-03) with traditional 'bee-sting' aerial.
    I've read that some Audi radio systems use a 'signal booster', but that these are more related to the post 2003 models when the bee-sting aerial was replaced by a short stub type aerial.

    I'd be really grateful if anyone could advise me how to solve this - does it sound like I've just got a dodgy bee-sting aerial, or something more? Has anyone else had this problem and solved it?

    Many thanks
     
  2. sportstractor

    sportstractor Chugger

    2,709
    34
    48
    is it a factory stereo? Because some aftermarket ones will require a signal amplifier. Only sayin this, because this is what I required on my old golf.
     
  3. audi lover

    audi lover New Member

    13
    0
    1
    Yes it's the standard factory radio - Audi 'Chorus'
     
  4. tim-igoe

    tim-igoe New Member

    25
    0
    1
    Do you know whether it has had an aftermarket stereo in it in the past? i say this because it may simply be that the stereo cable is not connected properly.
     
  5. voorhees

    voorhees Moderator Staff Member Moderator DSG

    16,103
    1,942
    113
    silly question here but is your rear screen heater on ?
    mine interferes with the radio
     
  6. OllieH

    OllieH Member

    368
    1
    16
    I bought my S3 today and had the same problem, although FM was fine, just couldn't get anything on AM. Rear screen heater not on here either??
     
  7. Effect

    Effect Member

    469
    0
    16
    Well I have an aftermarket stereo WITH the booster and radio reception is pretty sub par tbh.
     
  8. audi lover

    audi lover New Member

    13
    0
    1
    cheers to everyone for replying

    I can't be sure if there was an aftermarket stereo so a loose connectin could be the problem. I haven't had the heater on - strange one that..good old electonics!

    Think I'll check the connections and go from there - If that doesn't work will try installing my old stereo including the signal amplifier cable

    Although most radio is rubbish, it's suprising how boringdriving is without it - getting bored of the songs on my ipod!

    Cheers
     
  9. Nilz

    Nilz Defo worth the wait :) Team Ibis TFSI Owners Group quattro Audi A4 S-line owners group saloon Manual

    11,226
    830
    113
    Mines rubbish too, I have the standard HU in the car, but have an aftermarket aerial, which was fitted to the car when I got it, sometimes its perfect, at other times, nothing!!!

    Can anyone advise if an aerial booster can be fitted to the standard, or is this only applicable on aftermarket HU's??
     

Share This Page