1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Poor MPG

Discussion in 'A4/S4 forum(B5 Chassis)' started by voteforpedro, Mar 14, 2010.

  1. voteforpedro

    voteforpedro Member

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    632
    Likes Received:
    0
    Thermostat and exhaust both sorted but the car is running like pooh. Below 3k revs it drives like my OH's Polo. :( Also I only managed to get 24 mpg on the motorway.

    What are the possible causes of this? I'm too lazy to search because it's my birthday today and I went out last night and I'm very hungover and can't search in my retarded state of mind.

    And because it's my birthday you can provide me with answers, as a present. :)
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. griswold

    griswold Member

    Joined:
    Jan 25, 2008
    Messages:
    344
    Likes Received:
    5
    Turbo comes in about 3000 revs whats it like after that?
    vag com scan it
     
  4. aragorn

    aragorn "Stick a V8 in it!"
    Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    16,665
    Likes Received:
    473
    MAF sensor?
     
  5. Broken Byzan

    Broken Byzan Photographic Moderator
    Staff Member Moderator VCDS Map User Audi A4 quattro

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    13,020
    Likes Received:
    394
    I would answer but i am too lazy to bother......LMAO

    Could be loads of things from the temp sender, to the MAF to sticky brakes etc
     
  6. Broken Byzan

    Broken Byzan Photographic Moderator
    Staff Member Moderator VCDS Map User Audi A4 quattro

    Joined:
    Apr 26, 2004
    Messages:
    13,020
    Likes Received:
    394
    I would answer but i am too lazy to bother......LMAO

    Could be loads of things from the temp sender, to the MAF to sticky brakes etc
     
  7. voteforpedro

    voteforpedro Member

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    632
    Likes Received:
    0
    Checked the inlet hose on the airbox and it was a little misaligned so may have been leaking air slightly. Managed to maintain 24 mpg through Brum today and felt a little more responsive but turbo lagging like fook. :(
     
  8. aragorn

    aragorn "Stick a V8 in it!"
    Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    16,665
    Likes Received:
    473
    is the turbo lagging, or just not there at all?

    could be a blocked cat, or perhaps a broken wastegate?
     
  9. voteforpedro

    voteforpedro Member

    Joined:
    Jul 15, 2008
    Messages:
    632
    Likes Received:
    0
    I don't know what's going on. I can hear it spool sometimes, but other times I put my foot down in first and it'll "stutter" slightly as it hits ~3k revs. I am thinking the wastegate is sticking too.
     

Share This Page