1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

plzzzz need help blower fan

Discussion in 'General Technical / How To' started by audi-90qua, Nov 11, 2007.

  1. audi-90qua
    Offline

    audi-90qua New Member

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    [Nov 11, 2007]
    when i turn on the switch of blower moter it doesnt work in 1,2,3,4 it only work in 5 and most of the time its stop when kick in dash it works but today all day it was not working i kicked and punch the dashbord still didnt work please can anyone tell me what it could be.
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Oct 1, 2014]

  3. audi-90qua
    Offline

    audi-90qua New Member

    Joined:
    Oct 25, 2007
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    [Nov 12, 2007]
    hello is there any smart person who can help me?:D
    #2
  4. scrupes
    Offline

    scrupes bloody great extension bodger

    Joined:
    Jul 18, 2004
    Messages:
    236
    Likes Received:
    0
    [Nov 13, 2007]
    :lmfao: :lmfao: :lmfao: :lmfao: :lmfao: :lmfao:

    sorry but it sounds like you've pulverised your dashboard hehe:)

    have you looked to see if the wire is still conected to the switch?
    if so the switch could be broken, some of the older type switches can be opened gently to enable you to clean the brass runners the switch runs along as you turn it, sounds complicated i know but it's quite easy to do with a little care and attention.

    good luck.
    #3
  5. AndyMac
    Offline

    AndyMac Moderator Staff Member Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2003
    Messages:
    9,833
    Likes Received:
    31
    [Nov 16, 2007]
    Most likely the motor brushes are worn out, putting it on 5 pulls enough current to get it working but anything lower doesn't. You either need to replace the motor or the brushes inside the motor - have a look on ebay
    #4
  6. foolish3uk
    Offline

    foolish3uk Member

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    455
    Likes Received:
    0
    [Nov 17, 2007]
    i take it it is a audi 90???

    most probably the resistance pack in the air pipes, it has a massive cooling unit on one side that looks like bristles, on the a4 it is right next to the blower motor itself i think it has a blue or green plug on it, this fault will be either this which is the most common or as andy mac said the blower motor.
    #5

Share This Page