1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Please, please, please can somebody help !

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by GavConner, Jul 11, 2008.

  1. GavConner
    Offline

    GavConner Member

    Joined:
    Jan 9, 2006
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    [Jul 11, 2008]
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 24, 2014]

  3. MarcQuinlivan
    Offline

    MarcQuinlivan Active Member

    Joined:
    Dec 22, 2006
    Messages:
    2,539
    Likes Received:
    2
    [Jul 11, 2008]
    turning over but wont start? could it be a problem with the immobiliser? have you tried your other key?
    #2
  4. GavConner
    Offline

    GavConner Member

    Joined:
    Jan 9, 2006
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    [Jul 11, 2008]
    No, my other key is at home and I can'tget there without the car

    Do you think it would turn over with the immobiliser not working though ?

    I'm baffled !
    #3
  5. a3norwich
    Offline

    a3norwich Not anymore - Back 2 BMW (shh)

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Messages:
    359
    Likes Received:
    0
    [Jul 11, 2008]
    Could someone else get you the key?

    How old is your car? Roadside assistance?
    #4
  6. Khufu
    Offline

    Khufu Active Member

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Messages:
    5,703
    Likes Received:
    30
    [Jul 11, 2008]
    where did the pop noise sound like it was coming from? Was it the stereo or instrument cluster? What fuses did you check, there are a few in the engine bay on top of the battery as well as the ones at the end of the dashboard. When you try to start it does the immobiliser light stay on?
    #5
  7. Gti Jazz Blue
    Offline

    Gti Jazz Blue Active Member VCDS Map User

    Joined:
    Feb 26, 2007
    Messages:
    1,655
    Likes Received:
    6
    [Jul 11, 2008]
    The fact that you heard a pop would suggest that a fuse has blown. Have you checked all of the fuses ? There are two fuse boxes one in the engine compartment and the one at the side of the dash.

    If there was am immoboliser issue it would start and then die straight away.

    Paul
    #6
  8. GavConner
    Offline

    GavConner Member

    Joined:
    Jan 9, 2006
    Messages:
    52
    Likes Received:
    0
    [Jul 11, 2008]
    Thank you so much guys for all your help

    I checked the fuse board at the side of the steering wheel and the car install people had left a wire.

    They had forced a wire straight in to fuse 28 (I think) and because the loose wire had hit metal it fused.

    Replaced it for another 10 amp and now the car is alive again ….. HOOOOOORRRRRRAAAAAAAAY

    Still got a problem with the radio but I can live with that for now
    #7
  9. Khufu
    Offline

    Khufu Active Member

    Joined:
    Jan 2, 2003
    Messages:
    5,703
    Likes Received:
    30
    [Jul 11, 2008]
    glad you got it running, but it sound like some cowboy work had been done to your car!
    #8
  10. emzino
    Offline

    emzino Active Member

    Joined:
    Sep 6, 2006
    Messages:
    1,231
    Likes Received:
    1
    [Jul 12, 2008]
    Good thinking there Paul
    #9

Share This Page