1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

please dont groan ! limp mode fault.

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Evstdi, Jan 30, 2006.

  1. Evstdi
    Offline

    Evstdi New Member

    Joined:
    Jan 29, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Sorry if its a constantly repeated one,but here goes :2001 a3 tdi keeps giving limp mode, moreso from cold,usually as boosting to around 2800 rpm i've fitted new maf, and n75 valve,cant find any damaged vac pipes, any advice would be great.
    #1
  2. madvw
    Offline

    madvw Active Member

    Joined:
    Jul 26, 2005
    Messages:
    2,488
    Likes Received:
    1
    have you scanned for fault codes?

    the most obvious would be the lambda after those replacements, but a scan should at least point in the right direction.
    #2
  3. HTC
    Offline

    HTC Active Member

    Joined:
    Jan 11, 2004
    Messages:
    3,413
    Likes Received:
    1
    Do you have the variable vane type turbo?

    If so, it may need cleaning out. They can get real dirty with soot. This gunges up the boost control and you can overboost very easily, causing limp mode.
    #3
  4. Evstdi
    Offline

    Evstdi New Member

    Joined:
    Jan 29, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    not really sure (excuse the ignorance)its a 2001 A3 tdi se 110 bhp and the turbo boosts perfectly sometimes for hours on end then from nowhere, limp mode!
    #4
  5. Evstdi
    Offline

    Evstdi New Member

    Joined:
    Jan 29, 2006
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    vag test revealed something along the lines of variable boost pressure, charge side, possibly still baffeled as to why its so intermittent
    #5

Share This Page