1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Phatnoise questions

Discussion in 'In-Car Entertainment' started by mattyboy199, Jul 24, 2006.

  1. mattyboy199
    Offline

    mattyboy199 Active Member

    Joined:
    Nov 13, 2005
    Messages:
    1,726
    Likes Received:
    11
    [Jul 24, 2006]
    Hi guys

    I ve just purchased a phatnoise i expect delivery within the next fews day & seeing as your all experts in this field i have a few questions, sorry if their re-peats.

    1. I dont have a cd changer cable & could someone indicate the correct cable for a Symphony II unit.

    2. I ve read some that using a mouting bracket can interfear with the sound quality buzzing etc is there a remeady for this i read that someone used 3M pads & placed the box on their sub.

    3. CD cable installation whats the best route ? i was thinking go in from the passenger side of the dash to the HU then run the cable under the door trim sills behind the rear quarter panel card & into the boot.

    4. I dont think i ve missed anything but any further advise would be a great help cause i m pretty clueless i couldnt even remove the boot trim the otherday.

    Thanks

    Matt
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 19, 2014]

  3. dunk
    Offline

    dunk Member

    Joined:
    Oct 22, 2003
    Messages:
    765
    Likes Received:
    1
    [Jul 25, 2006]
    you can get a buzzing if the phatbox touches the metal cd mounting - i used very thin mounting foam and found nylon screws

    you need a standard audi changer cable - either oem from a stealer or from ebay or such like -

    ideally you could run the cable to the trunk cubby hole and put the phatbox where the oem changer should be - alternatively take the phatbox out of the large aluminium case which leaves a very small box that can easily be fitted into the back of the glovebox
    #2
  4. mattyboy199
    Offline

    mattyboy199 Active Member

    Joined:
    Nov 13, 2005
    Messages:
    1,726
    Likes Received:
    11
    [Jul 25, 2006]
    #3
  5. DaveP
    Offline

    DaveP Member

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    [Jul 25, 2006]
    Not on mine, I had to insert the pins into the plug that was already there (I bought the audi cable).
    #4
  6. mattyboy199
    Offline

    mattyboy199 Active Member

    Joined:
    Nov 13, 2005
    Messages:
    1,726
    Likes Received:
    11
    [Jul 25, 2006]
    oh god dont say that is there instructions, whats wrong with cable above ?

    Matt
    #5
  7. timps
    Offline

    timps Shakersville

    Joined:
    Oct 2, 2005
    Messages:
    235
    Likes Received:
    0
    [Jul 25, 2006]
    Instructions are here http://www.phatnoise.com/audi/downloads/11-08-05_A3_PhatNoise.pdf

    If you have bought the one with the plug attached it’s the same cable but you will have to remove the pins from the plug unless you have the split green and yellow plug at the rear of the radio.

    If you have already ordered you might be lucky some come with the blue plug separate.
    #6
  8. DaveP
    Offline

    DaveP Member

    Joined:
    Feb 18, 2003
    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    [Jul 25, 2006]
    Yup, you (well I did anyway) have a connector that goes in there and takes up all the space, but it is very bare. So you just poke all the wires of the new cable into the existing connector and plug it back in. 10min job (only takes that long because of paranoia of getting it wrong).
    #7
  9. mattyboy199
    Offline

    mattyboy199 Active Member

    Joined:
    Nov 13, 2005
    Messages:
    1,726
    Likes Received:
    11
    [Jul 25, 2006]
    dont suppose you could advise what colour goes where i ve looked at instructions but cant really understand what number pins are what or in which order they go in.
    #8
  10. The911SC
    Offline

    The911SC Active Member

    Joined:
    Sep 28, 2003
    Messages:
    1,035
    Likes Received:
    1
    [Jul 25, 2006]
    You only need to insert the pins in the existing connector if you have CONCERT or CONCERT 2. Symphony will be fine since the socket this plugs into is empty.
    #9
  11. timps
    Offline

    timps Shakersville

    Joined:
    Oct 2, 2005
    Messages:
    235
    Likes Received:
    0
    [Jul 26, 2006]
    Never done a Symphony II but the plug you are dealing with is (multi pin connector I 20 pin- black) on page 10 of the instructions the colour code for the wires is page 7 (step#18A) . If it is one single plug you will have to place the wires in if it is the split connector (Green/yellow) (or no plug)the blue plug will push straight in at the side.
    #10

Share This Page