1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Phatnoise: "glitch"-noise on some tracks

Discussion in 'In-Car Entertainment' started by Davidb67, Jan 17, 2005.

  1. Davidb67
    Offline

    Davidb67 Member

    Joined:
    Mar 22, 2004
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    Hello again!
    I've got a sort of "Glitch"/scratch/zap noise on some tracks now on my Phatbox DMS: they only appear when playing the DMS in the car, not when playing the track from the cradle on the PC. Also. the noise appears in the same place during playback, so it's not electrical interference from something in the car.
    I thought it might have been caused when the track was originally ripped on my PC - when doing a load of CD's i got on with doing other things on the PC like web browsing. Someone on a thread suggested not doing anything else when ripping, which I've now tried but that hasn;t cured it.
    Originally all my CD's are now ripped using Windows Media Player ripped to wma at 192kbps.
    I've now re-ripped again (same format & method), and also ripped into MP3 through media player, and ripped to MP3 using the Phatnoise ripper, and both MP3 versions (i.e. WinMedia and Phatnoise) playback without the noise, where as the re-ripped Win Media WMA still has the noise in the same place on the particular song i'm using as a test.
    the song (on the cd) is fine when played back in the single slot cd in the car (at the point where it should make the noise!), plays back in the house cd ok, plays back on the PC ok and rips & playes ok on the PC through media player, but the glitch noise is back when i put it on the DMS.

    not all my wma-ripped music contains these noises - perhaps 30~40% do.

    Anyone else experienced this?

    don't really want to re-rip everything into MP3.
    #1
  2. dunk
    Offline

    dunk Member

    Joined:
    Oct 22, 2003
    Messages:
    765
    Likes Received:
    1
    its very difficult to get the phatnoise software to actually write over a track that already exists, unless you manually delete the files from the dms then re-sync

    periodically i reformat the dms and re-install all the files - this always clears these glitches in tracks
    #2
  3. Davidb67
    Offline

    Davidb67 Member

    Joined:
    Mar 22, 2004
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    dunk & audi5e
    I've discovered I don't get the noise in mp3 format. No idea why wma should be a problem, but i'm happy with the sound quality of mp3. 180cd's to redo.....
    #3
  4. muskoka
    Offline

    muskoka New Member

    Joined:
    Jan 5, 2005
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    HI

    Can you please tell me where you got the cables for the pahtnoise box to fit the head unit


    Thanks
    #4
  5. Davidb67
    Offline

    Davidb67 Member

    Joined:
    Mar 22, 2004
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    standard Audi headunit==>cd changer cable from audi dealer
    #5
  6. dunk
    Offline

    dunk Member

    Joined:
    Oct 22, 2003
    Messages:
    765
    Likes Received:
    1
    i dumped all my wma files because the forward/back buttons didnt always work either - no problems with mp3 only

    i presume their software isnt as thoroughly tested with wma as it is with mp3 files
    #6

Share This Page