1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PC9-404 connected... rear speakers still not working.

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by Fahd, Dec 15, 2011.

  1. Fahd
    Offline

    Fahd Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    [Dec 15, 2011]
    Please go easy on me as I have never wired up a car radio and am completely new to setting this up. I previously had someone else fit an after-market headunit to my car, since then the front speakers were the only ones which worked.

    So I've bought and attached the PC9-404 cable:

    [​IMG]

    On the left of the picture below, the black plug which I've plugged to the red plug on the PC9-404 previously had nothing connected to it. From other threads I've been reading on this same topic here on Audisport, I assume this is for the rear speakers. I then plugged what is labelled as "rear -R" and "rear -L" from the radio side onto the other end of the red part of PC9-404 cable.

    [​IMG]


    [​IMG]


    I tried fading to the rear... and a massive amount of no sound was being played. :( Could anyone please help me here? I'm having a hard time figuring out what could be wrong. I even tried connecting the tiny blue and white wire to the antenna as I thought maybe that was the issue otherwise the wire seems to go nowhere and I saw someone else put it into their antenna somehow on another older thread and still no joy. Would it matter if my aerial doesn't work? I think I have the wrong adapter for the aerial and get no radio signal, but usually I wouldn't care as I only play music using the aux in from the headunit or off of the radios memory card slot. I'm really clutching at straws here...

    [​IMG]

    Any help with this topic would be massively appreciated!
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 16, 2014]

  3. aragorn
    Offline

    aragorn "Stick a V8 in it!" Staff Member Moderator VCDS Map User

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    15,568
    Likes Received:
    313
    [Dec 15, 2011]
    That blue and white wire is a remote trigger for your rear amplifier, ie it tells the amplifier to turn on.

    Your head unit should have a similar blue or blue/white wire marked up as "remote", and you need to connect it to this.
    #2
  4. S3Zek
    Offline

    S3Zek Member

    Joined:
    Sep 17, 2011
    Messages:
    407
    Likes Received:
    7
    [Dec 15, 2011]
    Hay mate you need to put eather the blue and white to a switched ignition power or to the blue and white remote wire out of the unit or if the only blue and white wire u can see is in the unit lume splice it or solder it to that
    #3
  5. S3Zek
    Offline

    S3Zek Member

    Joined:
    Sep 17, 2011
    Messages:
    407
    Likes Received:
    7
    [Dec 15, 2011]
    As aragorn said, he replyed while I was trying to type on iPhone lol
    #4
  6. Fahd
    Offline

    Fahd Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    [Dec 15, 2011]
    I actually love you guys. This was exactly what I needed to do, I attached the blue and white wire to the blue wire in the radio's loom and the rear speakers are alive. It's all wired and tidied up now. Considering how much better my car speakers sound now the JL Audio conversion must sound immense.

    Thanks so much everyone.
    #5
  7. AudiS3-Turbo
    Offline

    AudiS3-Turbo Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    589
    Likes Received:
    12
    [Dec 15, 2011]
    Where did you get this PC9-404 cable?
    #6
  8. Fahd
    Offline

    Fahd Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    [Dec 17, 2011]
    EBay.
    #7
  9. Crazypete00
    Offline

    Crazypete00 Member

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Messages:
    269
    Likes Received:
    7
    [Dec 21, 2011]
    is this cable for the standard audi headunit or for a after market one? and do you have your own aftermarket amp and rear speaker set up or you using the standard ones that came with the car?

    reason i ask is at the moment i have a half amped system, so rear speakers are amped but i want to change these for my own amp and my own speakers so they will run off RCA rather than whats there already. wondering if this cable will fit the standard headunit or do i need after market
    #8

Share This Page