1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

parking sensors ?

Discussion in 'A3/S3 Forum (8L Chassis)' started by matt e, Dec 30, 2010.

  1. matt e
    Offline

    matt e New Member

    Joined:
    Dec 30, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    [Dec 30, 2010]
    Hello ,have recently brought a 2001 a3 1.8t and hadnt noticed untill the other day that it had factory fitted parking sensors i put the car into reverse and it gave me one long continuous beep before going off and now does this 75% of the time when engaging reverse does anyone have any ideas of either how to make them work properly or to turn them off alltogether
    thanks matt
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 18, 2014]

  3. Carpy25
    Offline

    Carpy25 Member

    Joined:
    Oct 22, 2007
    Messages:
    279
    Likes Received:
    1
    [Dec 31, 2010]
    got the be fused , pulling the right fuse would shut them off as long as they are on a fuse of their own you would have no problems , are you syre their factory and not after market ?

    Rob
    #2
  4. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,319
    Likes Received:
    1,229
    [Dec 31, 2010]
    Its probably got a sensor fault as they usually do a very short beep to confirm working & a longer beep when there's a fault.

    Check the sensors are plugged in properly as this can happen, if they are then need to get it on vagcom to check ideally.
    #3

Share This Page