1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Parking Sensors not working??

Discussion in 'A3/S3/Sportback (8P Chassis)' started by Alex2.0T, Feb 17, 2009.

  1. Alex2.0T
    Offline

    Alex2.0T Member

    Joined:
    Apr 10, 2007
    Messages:
    126
    Likes Received:
    3
    [Feb 17, 2009]
    My rear parking sensors seemed to have stopped working, when i put it into reverse i just get a long beep then it goes off and if i reverse near something the sensors dont beep anymore?

    Anyone know what it could be?
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Dec 26, 2014]

  3. JohnS3
    Offline

    JohnS3 Active Member

    Joined:
    Oct 21, 2004
    Messages:
    3,028
    Likes Received:
    2
    [Feb 17, 2009]
    A VCDS (vagcom) scan may reveal the problem. Do you have access to VCDS?
    #2
  4. Alex2.0T
    Offline

    Alex2.0T Member

    Joined:
    Apr 10, 2007
    Messages:
    126
    Likes Received:
    3
    [Feb 17, 2009]
    yeah Robin on here is a good mate of mine and he has it, so may have to pop round and get him to have a look at it :)!

    cheers!
    #3
  5. RobinA3
    Offline

    RobinA3 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 11, 2005
    Messages:
    1,784
    Likes Received:
    29
  6. MattyV5
    Offline

    MattyV5 Member

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    135
    Likes Received:
    0
    [Nov 27, 2009]
    Mine is doing this now!!! Did you manage to fix it??

    Thanks

    Matty
    #5
  7. Hellz
    Offline

    Hellz Geordie Racer

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    372
    Likes Received:
    6
    [Nov 27, 2009]
    I have the exact same problem - long beep then nothing... Took it for a diagnostic and apparently I now have 2 duff parking sensors.

    I realise its a bumper off job and the new parking sensors will need painting... Does anyone know how difficult it is to change in new parking sensors?
    #6
  8. NHN
    Offline

    NHN Retrofitter - Audi - VW - Skoda - Seat Site Sponsor VCDS Map User

    Joined:
    Jan 14, 2008
    Messages:
    27,510
    Likes Received:
    1,274
    [Nov 27, 2009]
    Remove bumper, unplug connector/loom from sensors affected, remove old sensor with a twist & out, then reinsert new, test before fixing bumper back on, then complete refixing if all ok.
    #7
  9. crypric23
    Offline

    crypric23 Never satisfied

    Joined:
    Aug 21, 2009
    Messages:
    586
    Likes Received:
    0
    [Nov 27, 2009]
    Generally means that one of the sensors is knackered , or the loom has opened some how and the cables in side are touching.

    If you need a new loom ( plug and play) i have a brand new one , also have some parking sensors
    #8

Share This Page