1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Parking on mmi screen without front parking sensors.

Discussion in 'Audi S4/A4/A4 Cab (B8 Chassis)' started by RobbieWebs, Jun 14, 2014.

  1. RobbieWebs
    Offline

    RobbieWebs Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2013
    Messages:
    877
    Likes Received:
    179
    [Jun 14, 2014]
    Hi all, sorry if it's been covered but tried to enable this today on my 62 plate a4 BE Avant non nav.

    Enable Optical rear parking for cars without front parking sensors

    [10 - Park/Steer Assist] [16 - Security Access - 71679] do it [07 - Coding] Byte 0 - Bit 4 change 0 to 1

    For some reason it wouldn't accept the security code?
    Does that mean I don't have the correct parking module?
    Just to be clear I haven't taken the right rear boot panel out to check as I didn't know how to get into it.
    Managed to get needle sweep and battery done no probs.
    Has anyone else managed this mod on an 2012 Avant?

    Cheers Robbie
    #1
  2. Ads

    Ads

    [Sep 21, 2014]

  3. RobbieWebs
    Offline

    RobbieWebs Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2013
    Messages:
    877
    Likes Received:
    179
    [Jun 15, 2014]
    Bump :)
    #2
  4. bez101
    Offline

    bez101 Yorkshire & Humber Rep. Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    8,811
    Likes Received:
    501
    [Jun 15, 2014]
    you need to chack part number
    #3
  5. RobbieWebs
    Offline

    RobbieWebs Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2013
    Messages:
    877
    Likes Received:
    179
    [Aug 9, 2014]
    Right a quick update.
    Got my own vcds cable so had a play about, managed passenger mirror sip and enabled TPMS no problem.
    Then tried module 10 park/steer assist won't connect.
    Why .. After a bit of digging its Because the parking module is not in the back r/s but part of the central electrics.
    Would I need the number of this module to see if it's compatible?
    I had a look through the module, long coding helper and found enable front parking sensors.
    Couldn't see any thing to do with optical display?
    Am I wasting my time or can I get it to work with the right coding and a different central electrics module?

    Cheers
    #4
  6. Point_Audi
    Offline

    Point_Audi Vorsprung durch Technik Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    782
    Likes Received:
    302
    [Aug 9, 2014]
    It sounds like you have aftermarket sensors on the back mate that would be why you can't access the control module (10). If you open the boot and look in the right side you should see what you have.

    Hope this helps....
    #5
  7. Point_Audi
    Offline

    Point_Audi Vorsprung durch Technik Regional Rep VCDS Map User

    Joined:
    May 22, 2010
    Messages:
    782
    Likes Received:
    302
    [Aug 9, 2014]
    Sorry didn't see the start of your thread and that you already tried what I had mentioned! I was on slow connection.
    #6
    RobbieWebs likes this.
  8. RobbieWebs
    Offline

    RobbieWebs Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2013
    Messages:
    877
    Likes Received:
    179
    [Aug 9, 2014]
    Factory fitted sensors bud, adjust the volume and tone on they screen on the dash
    Last edited: Aug 10, 2014
    #7
  9. hilly
    Offline

    hilly Member

    Joined:
    Oct 11, 2009
    Messages:
    236
    Likes Received:
    16
    [Aug 10, 2014]
    I also tried this on my avant but got the same message on vcds. If you find anything out let me know.
    #8
    RobbieWebs likes this.
  10. RobbieWebs
    Offline

    RobbieWebs Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2013
    Messages:
    877
    Likes Received:
    179
    [Aug 10, 2014]
    I thought it was just mine lol
    #9
    hilly likes this.
  11. hilly
    Offline

    hilly Member

    Joined:
    Oct 11, 2009
    Messages:
    236
    Likes Received:
    16
    [Aug 10, 2014]
    Lol I will keep searching if I find anything I will let you know:sm4:
    #10
  12. RobbieWebs
    Offline

    RobbieWebs Active Member

    Joined:
    Apr 1, 2013
    Messages:
    877
    Likes Received:
    179
    [Aug 10, 2014]
    Cheers mate
    #11

Share This Page