1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

parking aid fault

Discussion in 'A4/A4 cabriolet/S4 forum(B6 chassis)' started by Richard Wood, Apr 6, 2012.

  1. Richard Wood

    Richard Wood New Member

    Joined:
    Apr 6, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi All

    Newbie on this site, but hope someone can help. I have an Audi s4 v8, but the parking aid seems to of given up, was wondering if there is anything i can do to get it back up and running, have checked the fuses and they are all fine. Do i need to go to Audi direct though???

    Cheers
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide this advert.
  3. quattrojames

    quattrojames Moderator
    Staff Member Moderator Audi Avant Owner Group Audi A6

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Messages:
    14,005
    Likes Received:
    528
    Moved by me to the B6 section.

    Welcome to the forum, a VCS scan will tell you the reason, it's probably just a sensor but it's impossible to guess.
     
  4. Richard Wood

    Richard Wood New Member

    Joined:
    Apr 6, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    cheers
     
  5. S3 GAZ

    S3 GAZ Member

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    379
    Likes Received:
    16
    Stick it into reverse and turn ignition to 1st position don't start engine. Go to back of car and listen to each sensor they should be ticking. If there are any that are not ticking then they need replaced. Don't know if removing cleaning and replacing would be any use.
     
  6. LCY CAB

    LCY CAB New Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Wooow, it worked!, did what you suggested and one of the sensors isn't ticking. Thanks for the top tip and help. Going to get a new sensor and give it a try. Cheers again.
     
  7. RyanJonS4

    RyanJonS4 Drive It Like You Stole It

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    293
    Likes Received:
    2
    I have the same problem and will give this a try tomorrow!

    Does anyone know how to get the seneors out easily? I seen to think its a bumper off job for some reason?

    Ryan
     
  8. T0m

    T0m Active Member

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    516
    Likes Received:
    26

    Front ones yes it is a bumper off job, rears I am not sure but would of thought so.
     
  9. Richard Wood

    Richard Wood New Member

    Joined:
    Apr 6, 2012
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Cheers everyone , found out the problem with mine isnt the sensors at all but the siren, aghhhhh
     
  10. T0m

    T0m Active Member

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    516
    Likes Received:
    26

    What was wrong with the siren just not working at all?
     

Share This Page